Vědci našli na planině Nazca nové záhadné geoglyfy. Jsou jiné než ostatní. Podívejte na snímky

Patří mezi nejzáhadnější lidské výtvory na planetě Zemi a jedná se o geoglyfy na náhorní plošině jihoamerického Peru. Nikdo stále netuší, kdo přesně si dal s vytvořením obřích rytin práci a proč. Dohromady je jich více než 300.

projít na článek

Chápete, jak mohou stát tyto záhadné obří kameny? Vědci nenašli vysvětlení, proč se nezřítí

Záhadné obří kamenné útvary, které jsou k vidění na celém světě a vědci pro ně nemají vysvětlení. Místa, kde štíhlý balvan nejistě balancuje na podstavci a přesto nespadne. Vědci nechápou, jak je možné, že se nezřítí. 

projít na článek

Vědci našli díky starověké mapě Atlantidu. Zbyla po ní vyprahlá poušť a záhadné Oko Sahary

Hledání bájné Atlantidy je stále snem mnoha hledačů pokladů a vlastně i senzací obecně. Někteří se domnívají, že ztracené město leží pod africkou pouští, někde hluboko v písku Sahary. Dnes po zlatém městě zbyla jen vyprahlá poušť a záhadné oko.

projít na článek

Vědci našli obří děsivou lebku se žraločími zuby. Podívejte se na monstrum horší než byl T-Rex

Prehistoričtí tvorové nás fascinují svou velikostí, silou i tím, že je dnes známe už jen z filmů nebo muzeí či nadčasových expozic. Vědci však našli obří děsivou lebku se žraločími zuby. Za ní se skrývalo monstrum horší než byl T-Rex. Seznamte se s gigano

projít na článek

Podívejte se na tělo egyptské mumie pokryté vrstvami zlata. Jde o objev století, tvrdí vědci

Archeologové učinili nevídaný objev, když objevili mumii patřící muži jménem Hekashepes. Podle nich jde o objev století. Podívejte na tělo záhadné egyptské mumie, kterou pokrývaly vrstvy zlata.

projít na článek

Vědci našli ve starověké japonské hrobce zázrak: Prohlédněte si největší meč světa a zrcadlo

V Japonsku byly objeveny dva nevídané artefakty. V jedné ze starověkých mohyl vědci našli zázrak: Objevili bronzové zrcadlo ve tvaru štítu a masivní meč, který je největším na světě. Prohlédněte si ho.

projít na článek