Podívejte se na tělo egyptské mumie pokryté vrstvami zlata. Jde o objev století, tvrdí vědci

Archeologové učinili nevídaný objev, když objevili mumii patřící muži jménem Hekashepes. Podle nich jde o objev století. Podívejte na tělo záhadné egyptské mumie, kterou pokrývaly vrstvy zlata.

projít na článek

V Rusku vědci našli obří pyramidy starší než egyptské. Zkoumat je nelze, je to moc nebezpečné

Poloostrov Kola v Rusku leží daleko na severu, přesto je epicentrem archeologických zázraků. Vědci zde našli obří pyramidy, které jsou starší než egyptské. Zkoumat je nelze, je to moc nebezpečné.

projít na článek

Vědci zrekonstruovali podobu královny Kleopatry: Tvář, která se objevila, jim přijde nedůležitá

Patří mezi nejslavnější egyptské panovnice. Zobrazuje jí tisíce uměleckých děl, byly o ní napsány stovky knih, natočeny desítky filmů a dokumentů, i přesto, že vědci stále netuší, jak v reálném životě vypadala. To je královna Kleopatra.

projít na článek

Video: Vědci zrekonstruovali, jak dřív vypadaly egyptské pyramidy, a dostali šok. Byly skvostné

Úžasné stavby, které nás stále uchvacují. Všichni vědí, jak vypadají dnes, ale málokdo tuší, jak tomu bylo dříve. Nyní se vědcům podařilo zrekonstruovat, jaká byla původní podoba těchto majestátních staveb. Podívejte se na video. Byly opravdu nádherné! 

projít na článek

Vědci našli recept, který hledali dlouhá století. Odkryli pravé tajemství egyptské mumifikace

Proces mumifikace byl pro starověký Egypt jedním z klíčových prvků jeho kultury. Dokonale zachovalé lidské ostatky však mají také nevyčíslitelnou vědeckou hodnotu. Nový výzkum odhalil, že balzamovači byli skvělými chemiky a přesně věděli, jaké látky zabrá

projít na článek

Tajemná kulka velká jako milion Sluncí prostřelila díru v naší galaxii. Vědci netuší, co to je

V roce 2013 byla do vesmíru vynesena sonda Gaia, jejímž úkolem je vytvořit podrobnou 3D mapu naší Galaxie. Vědci v rámci tohoto projektu neočekávali žádný převratný objev. Teleskopy s vysokým rozlišením ale objevily podivnou anomálii. Díru v Mléčné dráze.

projít na článek