Vědci zrekonstruovali podobu královny Kleopatry: Tvář, která se objevila, jim přijde nedůležitá

Patří mezi nejslavnější egyptské panovnice. Zobrazuje jí tisíce uměleckých děl, byly o ní napsány stovky knih, natočeny desítky filmů a dokumentů, i přesto, že vědci stále netuší, jak v reálném životě vypadala. To je královna Kleopatra.

projít na článek

Vědci zrekonstruovali tvář milenky Karla VII. a zažili šok. Středověká hříšnice byla nádherná

Agnes Sorel byla jednou z prvních královských milenek v Evropě a měla významný vliv na krále Karla VII. Její krása a moc přitahovaly pozornost a vzbuzovaly žárlivost a intriky na královském dvoře. Vědci nyní zrekonstruovali její tvář a zažili šok. Středov

projít na článek

Vědci našli na Sibiři záhadnou nelidskou DNA. Zrekonstruovali tvář a vyšla nádherná Denisovanka

Díky schopnosti zmapovat geny dávných předků se můžeme dozvědět mnohé o anatomických rysech našich vzdálených příbuzných. Podařilo se to vědcům, kteří na Sibiři objevili záhadnou nelidskou DNA. Zrekonstruovali tvář a vyšla nádherná Denisovanka.

projít na článek

Vědci zrekonstruovali tvář nejmocnějšího faraona Egypta: Ramesses II. byl mimořádně krásný muž

Tvář panovníka starověkého Egypta ožila díky společnému projektu egyptských a britských výzkumníků. Byl nejen velmi mocný, ale také pohledný, jak ukázala 3D rekonstrukce. A to i v požehnaném věku 90 let, kdy zemřel.

projít na článek

Video: Vědci zrekonstruovali, jak dřív vypadaly egyptské pyramidy, a dostali šok. Byly skvostné

Úžasné stavby, které nás stále uchvacují. Všichni vědí, jak vypadají dnes, ale málokdo tuší, jak tomu bylo dříve. Nyní se vědcům podařilo zrekonstruovat, jaká byla původní podoba těchto majestátních staveb. Podívejte se na video. Byly opravdu nádherné! 

projít na článek

Záhadný věštec na Twitru zveřejnil přesné datum smrti královny Alžběty. Teď jej určil i Karlovi

Smrt královny Alžběty II. překvapila celý svět. Tedy, až na fanoušky Logana Smithe, který datum jejího skonu predikoval již o tři měsíce dříve. Až nyní si lidé všimli, že v tom samém příspěvku uvedl i další datum. Den, kdy má zemřít i král Karel III.

projít na článek