Tajemná kulka velká jako milion Sluncí prostřelila díru v naší galaxii. Vědci netuší, co to je

V roce 2013 byla do vesmíru vynesena sonda Gaia, jejímž úkolem je vytvořit podrobnou 3D mapu naší Galaxie. Vědci v rámci tohoto projektu neočekávali žádný převratný objev. Teleskopy s vysokým rozlišením ale objevily podivnou anomálii. Díru v Mléčné dráze.

projít na článek

Nedaleko Země se nachází portál do jiné galaxie, zjistili vědci. Potvrzuje Einsteinovu teorii

Odborníci z observatoře Gemini oznámili průlomový objev. Našli černou díru, která se nachází jen asi 1500 světelných let od nás. Nevylučují, že by se mohlo jednat o červí díru, o nichž se předpokládá, že by se jimi dalo cestovat.

projít na článek

99% lidí neodhadne, jak starý může být tento „moderní“ disk. Ani vědci netuší, k čemu sloužil

V Egyptě bylo objeveno již mnoho artefaktů, které mají moc přepsat dějiny lidstva. Jsou důkazem o tom, jak vypadala a fungovala tehdejší civilizace. Ne každý nález je však pro dnešní lidi pochopitelný. Zhruba 99 % z nich neodhadne, jak starý může být tent

projít na článek

Podívejte, jak čínská hora rodí záhadná kamenná velká modrá vejce. Vědci jev nechápou

Hory a jeskyně vždy měly přídech tajemna. A co teprve potom jeskyně, která produkuje modrá vejce! V Číně totiž existuje hora, která každých 30 let rodí záhadná kamenná modrá vejce. Vědci tento jev nechápou.

projít na článek

Vědci zrekonstruovali podobu královny Kleopatry: Tvář, která se objevila, jim přijde nedůležitá

Patří mezi nejslavnější egyptské panovnice. Zobrazuje jí tisíce uměleckých děl, byly o ní napsány stovky knih, natočeny desítky filmů a dokumentů, i přesto, že vědci stále netuší, jak v reálném životě vypadala. To je královna Kleopatra.

projít na článek

Video: Planety jako Tatooine z Hvězdných válek obíhají kolem dvou sluncí a mohou být obyvatelné

Hvězdy se rodí v párech a většinou zůstávají v těsné blízkosti po zbytek svého života. To znamená, že kolem dvojhvězd obíhá více planet než kolem osamělých sluncí. Vědci až dosud netušili, jaké podmínky by na nich panovaly. Nové modely naznačují, že v mno

projít na článek