Podívejte, jak čínská hora rodí záhadná kamenná velká modrá vejce. Vědci jev nechápou

Hory a jeskyně vždy měly přídech tajemna. A co teprve potom jeskyně, která produkuje modrá vejce! V Číně totiž existuje hora, která každých 30 let rodí záhadná kamenná modrá vejce. Vědci tento jev nechápou.

projít na článek

Video: Nad Havají se na noční obloze rozsvítila záhadná modrá spirála. U lidí vyvolala paniku!

Na noční obloze byla zachycena podivná světelná spirála. Její modrá barva vyvolala mezi místními obyvateli značnou paniku. Vědci však přišli s vysvětlením. Podívejte se na video tohoto záhadného víru, který se zjevil nad Havají. 

projít na článek

Chápete, jak mohou stát tyto záhadné obří kameny? Vědci nenašli vysvětlení, proč se nezřítí

Záhadné obří kamenné útvary, které jsou k vidění na celém světě a vědci pro ně nemají vysvětlení. Místa, kde štíhlý balvan nejistě balancuje na podstavci a přesto nespadne. Vědci nechápou, jak je možné, že se nezřítí. 

projít na článek

Záhadná zlatá koule na dně oceánu u Aljašky je jedinečným objevem

Oceán poodkryl další střípek ze svých tajemství. Vědci na jeho dně u tichomořského pobřeží Aljašky objevili záhadnou zlatou kouli. Podle nich se může jednat o vejce nakladené neznámým mořským tvorem nebo mořskou houbou. Objekt nyní analyzuje americký Náro

projít na článek

Tento žlutý sliz má skvělou paměť i bez mozku a zkopíroval síť metra v Tokiu. Vědci to nechápou

Inženýři strávili tisíce hodin navrhováním tokijské železniční sítě, aby byla co nejefektivnější. Jak ukazuje pozoruhodný výzkum japonsko-anglického týmu, měli se raději zeptat měňavkovitého prvoka vápenatky mnohohlavé.

projít na článek

Tajemná kulka velká jako milion Sluncí prostřelila díru v naší galaxii. Vědci netuší, co to je

V roce 2013 byla do vesmíru vynesena sonda Gaia, jejímž úkolem je vytvořit podrobnou 3D mapu naší Galaxie. Vědci v rámci tohoto projektu neočekávali žádný převratný objev. Teleskopy s vysokým rozlišením ale objevily podivnou anomálii. Díru v Mléčné dráze.

projít na článek