Vědci našli ve starověké japonské hrobce zázrak: Prohlédněte si největší meč světa a zrcadlo

V Japonsku byly objeveny dva nevídané artefakty. V jedné ze starověkých mohyl vědci našli zázrak: Objevili bronzové zrcadlo ve tvaru štítu a masivní meč, který je největším na světě. Prohlédněte si ho.

projít na článek

Vědci našli díky starověké mapě Atlantidu. Zbyla po ní vyprahlá poušť a záhadné Oko Sahary

Hledání bájné Atlantidy je stále snem mnoha hledačů pokladů a vlastně i senzací obecně. Někteří se domnívají, že ztracené město leží pod africkou pouští, někde hluboko v písku Sahary. Dnes po zlatém městě zbyla jen vyprahlá poušť a záhadné oko.

projít na článek

Prohlédněte si zázrak starověku. Pro 3500 let starou studnu sv. Kristýny neexistuje vysvětlení

Starobylá stavba, která se nachází na italském ostrově Sardinie. Ačkoliv je její název často dáván do spojitosti se stejnojmennou křesťanskou světicí, tato stavba nemá s křesťanskou vírou moc společného. Pro 3500 let starou studnu sv. Kristýny neexistuje

projít na článek

Tento záhadný želený předmět našli vědci mezi kostmi dinosaurů. Napadne vás, o co se jedná?

Kovový klín Aiud je jedním z nejzáhadnějších předmětů naší doby. Objeven byl v roce 1973 v Rumunsku. Tento podivný předmět našli vědci mezi kostmi dinosaurů. Napadne vás, co přesně je zač?

projít na článek

Vědci našli obří děsivou lebku se žraločími zuby. Podívejte se na monstrum horší než byl T-Rex

Prehistoričtí tvorové nás fascinují svou velikostí, silou i tím, že je dnes známe už jen z filmů nebo muzeí či nadčasových expozic. Vědci však našli obří děsivou lebku se žraločími zuby. Za ní se skrývalo monstrum horší než byl T-Rex. Seznamte se s gigano

projít na článek

Vědci našli 2000 let starou římskou pánskou latrínu s vulgární mozaikou. Vtípek je rozesmál

Možná nejintimnější důkaz, jaký byl kdy v historii o lidech, kteří žili, dýchali, pracovali a hráli si, vůbec objeven. Vědci našli 2000 let starou římskou pánskou latrínu s velmi vulgární mozaikou. Výjev je rozesmál.

projít na článek