Chápete, jak mohou stát tyto záhadné obří kameny? Vědci nenašli vysvětlení, proč se nezřítí

Záhadné obří kamenné útvary, které jsou k vidění na celém světě a vědci pro ně nemají vysvětlení. Místa, kde štíhlý balvan nejistě balancuje na podstavci a přesto nespadne. Vědci nechápou, jak je možné, že se nezřítí. 

projít na článek

Vědci našli obří děsivou lebku se žraločími zuby. Podívejte se na monstrum horší než byl T-Rex

Prehistoričtí tvorové nás fascinují svou velikostí, silou i tím, že je dnes známe už jen z filmů nebo muzeí či nadčasových expozic. Vědci však našli obří děsivou lebku se žraločími zuby. Za ní se skrývalo monstrum horší než byl T-Rex. Seznamte se s gigano

projít na článek

Vědci našli díky starověké mapě Atlantidu. Zbyla po ní vyprahlá poušť a záhadné Oko Sahary

Hledání bájné Atlantidy je stále snem mnoha hledačů pokladů a vlastně i senzací obecně. Někteří se domnívají, že ztracené město leží pod africkou pouští, někde hluboko v písku Sahary. Dnes po zlatém městě zbyla jen vyprahlá poušť a záhadné oko.

projít na článek

V Rusku vědci našli obří pyramidy starší než egyptské. Zkoumat je nelze, je to moc nebezpečné

Poloostrov Kola v Rusku leží daleko na severu, přesto je epicentrem archeologických zázraků. Vědci zde našli obří pyramidy, které jsou starší než egyptské. Zkoumat je nelze, je to moc nebezpečné.

projít na článek

Vědci našli na planině Nazca nové záhadné geoglyfy. Jsou jiné než ostatní. Podívejte na snímky

Patří mezi nejzáhadnější lidské výtvory na planetě Zemi a jedná se o geoglyfy na náhorní plošině jihoamerického Peru. Nikdo stále netuší, kdo přesně si dal s vytvořením obřích rytin práci a proč. Dohromady je jich více než 300.

projít na článek

Ruští vědci ozářili starou kopuli kostela a užasli. Paprsky odhalily skutečný zázrak

Záhad není nikdy dost. Platí to i v případě obří stavby pod starou pevností. Objevili ji ruští vědci a hned se pustili do práce. Začali ji ozařovat, aby se o ní dozvěděli více.

projít na článek