Pacifiku nečekaně zmizel ostrov. Vědci jsou zdrcení. Druhy, co na něm žily, byly zcela neznámé

Když se v roce 2015 vynořil v Pacifiku nový ostrov, vědci zajásali. Každý nový ostrov poskytuje neocenitelné příležitosti pro zkoumání. Život pacifického Hunga Tonga Hunga Ha'apai byl však krátký. Po sedmi letech si ho oceán vzal zpátky. Ve vlnách zmizel i život, který vědci na ostrově zkoumali.

projít na článek

Video: Vědci objevili na dně čínského jezera obrovské ztracené město neznámé civilizace

Pyramidy egyptského typu se nacházejí po celém světě. Některé vznikly na územích vzdálených tisíce kilometrů od sebe. Od 20. století byly pod vodou objevovány úžasné starověké artefakty, ztracená města a pyramidy. V Číně objevili vědci na dně jezera obrov

projít na článek

Google odhalil na vrcholku africké hory záhadný ztracený svět. Žijí tu podivné, neznámé druhy

Zdá se nepravděpodobné, že by lidé mohli najít nová nedotčená místa, která by mohli studovat. Díky Google Earth se to povedlo. Virtuální glóbus odhalil na vrcholku africké hory záhadný ztracený svět. Žijí tu podivné neznámé druhy. 

projít na článek

Ettore Majorana: Geniální fyzik záhadně zmizel. Objevil se po 20 letech, aniž by zestárl

Objevy, které během svého života učinil, byly hodné Nobelovy ceny. Přesto Ettore Majorana, geniální fyzik, v roce 1938 záhadně zmizel. Objevil se po 20 letech, aniž zestárl. Právě Majoranovo zmizení je tím, co vzbuzuje řadu spekulací již několik desítek l

projít na článek

Vědci zrekonstruovali podobu královny Kleopatry: Tvář, která se objevila, jim přijde nedůležitá

Patří mezi nejslavnější egyptské panovnice. Zobrazuje jí tisíce uměleckých děl, byly o ní napsány stovky knih, natočeny desítky filmů a dokumentů, i přesto, že vědci stále netuší, jak v reálném životě vypadala. To je královna Kleopatra.

projít na článek

Vědci našli ve starověké japonské hrobce zázrak: Prohlédněte si největší meč světa a zrcadlo

V Japonsku byly objeveny dva nevídané artefakty. V jedné ze starověkých mohyl vědci našli zázrak: Objevili bronzové zrcadlo ve tvaru štítu a masivní meč, který je největším na světě. Prohlédněte si ho.

projít na článek