Žemlová nádivka s uzeným kuřetem

Vyzkoušejte lahodný recept na velikonoční pokrm, na kterém si pochutná celá rodina. | Chrudimka.cz

projít na článek

Bramboráky s kysaným zelím a uzeným masem

Křupavé bramboráky s dušeným kysaným zelím a opečeným uzeným masem.

projít na článek

Velikonoční nádivka (dělená strava ZV)

4 středně velké cibule máslo 150 g žampionů 1 kapie 150-200 g uzeného masa 350 g tvrdého sýra 6 vajec čerstvá petrželka (nebo kopřivy) pepř sůl Cibuli nadrobno nakrájíme a na másle orestujeme.Přidáme nakrájené uzené maso,…

projít na článek

Retro salát s kuřetem v odlehčené verzi

Nedávno jsem si vzpomněla na salát, který jsme dělávali doma, když jsem byla malá. Býval samozřejmě pěkně majonézový, s tučnějším sýrem a jinými poměry surovin. Napadlo mě, trochu recept upravit tak, aby byl vhodný pro hubnutí, ale stále si zachovával typ

projít na článek

Cmunda po kaplicku

Cmunda je historický název pro bramborák, jedná se o staročeské jídlo. Cmunda se jí jako samostatný pokrm, často je plněná zelím a uzeným masem. Cmundové těsto se využívá i jako obal masového řízku nebo jako příloha. Moderní varianta cmundy se připravuje

projít na článek

Kuře á la motýl

Suverénně, nejoblíbenějším masem na celém světě je kuře. I když já osobně mu zrovna neholduji, tu a tam si ho i s chutí dám. Samozřejmě je velký rozdíl mezi „supermarketovým“ kuřetem a volně pobíhavým kuřetem z vesnice. A to pochopitelně také v ceně. Nicm

projít na článek