Recepty na vaření pro začátečníky i zkušené kuchaře. Každý může přidat vlastní recept. Moučníky, kuřecí maso, vepřové maso
1 hrnek jemných ovesných vloček 2 hrnky mléka 1 špetka soli cukr podle chuti 2 vejce 100 g hladké mouky kůra z 1 citronu šťáva z 1/2 citronu 1/4 lžičky kypřicího prášku Náplň: 3-4 jablka cukr podle chuti šťáva z 1/2…
3 kuřecí stehna ( vykostěná) sůl a pepř 1 cibule olej a kousek másla 6 malých žampionů půlka pórku (část zelené a část bílé) 1rovná lžička kari 250 ml drůbežího vývaru nebo vody 200 ml smetany 1 lžička hladké mouky Na…
150 g smetanového taveného sýra 150 g goudy 50 g změklého másla 2 malé mrkve 1 malá cibule pažitka 1 špetka soli 1 špetka pepře Smetanový sýr utřeme s máslem a jemně nastrouhanou goudou.Přidáme jemně nastrouhanou mrkev a…
4 rybí filety 4 hrubší plátky uzené slaniny olej pepř sůl 1 čínské zelí 400 g žampionů petrželová nať Rybacie filety osolíme, okoreníme a na každý uložíme silnejší plátok slaniny. Prehneme a zopneme ihlou.Na panvici na…
12 plátků kvalitní šunky (Ø 13 cm) 2 vejce vařená natvrdo 100 g sýru gouda 2 lžičky křenové hořčice 1-2 lžíce majonézy sůl pepř Do misky najemno nastrouháme oloupaná vařená vejce a nahrubo nastrouhaný sýr.Přidáme majonézu…
4 středně velké cibule máslo 150 g žampionů 1 kapie 150-200 g uzeného masa 350 g tvrdého sýra 6 vajec čerstvá petrželka (nebo kopřivy) pepř sůl Cibuli nadrobno nakrájíme a na másle orestujeme.Přidáme nakrájené uzené maso,…
800 g mrkve olej sůl pepř 2 stroužky česneku 1 cibule římský kmín zázvor zeleninový vývar (nebo voda) Mrkev nakrájíme na tenčí kousky, smícháme s olejem, solí a pepřem a pečeme spolu s česnekem na 200 °C cca 20–25 minut…
1 hrnek kuskusu 2 hrnky mléka 3 lžíce cukru 0,5 hrnku rozinek rum špetka soli 1 lžíce másla vlašské ořechy 2 jablka 1 pomeranč šťáva z 1 pomeranče Do kastrůlku dáme kuskus, zalijeme mlékem, přidáme cukr, špetku soli, máslo…
350 g passaty di pomodoro 1 lžíce olivového oleje 1 cibule 1 mrkev 1-2 stroužky česneku 1 lžíce sušených bylinek (oregano, bazalka, tymián) 400 g konzerva bílých fazolí 800 ml kuřecího (zeleninového vývaru) 3 lžíce…
2 porce rýže 3 vejce 1 stroužek česneku 1 špetka chilli vloček 2 lžíce sójové omáčky olej sůl Uvaříme rýži a necháme ji vychladnout. Ideálně by měla být sypká a třeba i z předchozího dne.Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje,…
15 lžic sladké strouhanky 8 lžic rumu 4 lžíce kakaa holandského typu 3 lžíce moučkového cukru 1 hrst sušených brusinek Na obalení: 4 lžíce kakaa 2 lžíce moučkového cukru V menší misce promícháme kakao s cukrem, které…
1/2 hlávky středně velkého bílého zelí 1 červená paprika 3 malé barevné feferonky (žlutá, zelená, červená) Zálivka: 1 lžíce olivového oleje 2 lžičky moučkového cukru 1 lžíce jablečného octa 1 špetka soli (nemusí být) Zelí…
1 králík 250 g slaniny máslo na opečení Marináda: bílé víno (množství podle velikosti nádoby, aby maso bylo ponořeno) 10 šalotek 1 mrkev 2 stroužky česneku 3 bobkové listy 1 větvička čerstvého tymiánu sůl pepř Do omáčky:…
2 kuřecí prsa 1 cibule 2 stroužky česneku 1 větší mrkev 1 zelená kapie domácí kuřecí vývar 1 konzerva loupaných pasírovaných rajčat (425 ml) 1 balení rajčatového pyré (500 g) olivový olej 3 bobkové listy čerstvě mletý…
2 camemberty 2 menší jablka 30 g másla 1 špetka soli vlašské ořechy Jablka oloupeme a nastrouháme. Přidáme nahrubo nastrouhané camemberty, máslo a špetku soli.Vše dobře promícháme.Pomazánku natřeme na pečivo a posypeme…