Vědci sestavili 3 nejpravděpodobnější scénáře, jak vyhyne lidstvo. Poslední je obzvláště děsivý

Neandrtálci, Mayská nebo Římská říše. Naše planeta byla svědkem již několika kolapsů společností. Podle odborníků je tedy jen otázkou času, kdy zanikne i naše civilizace. Objevují se různé teorie, jak k tomu dojde. Všechny mají jedno společné. Za konec si budeme moci sami.

projít na článek

Jednorožci existovali a žili spolu s lidmi. Pohled na ně byl děsivý. Takto nebezpečně vypadali:

Vyskytovali se v Rusku, severní Číně a Kazachstánu. Řeč je o jednorožcích. Radiokarbonové datování ukázalo, že jednorožci skutečně existovali a dokonce žili spolu s lidmi. Takto vypadali. Pozor: Pohled na ně je vážně děsivý. 

projít na článek

Chápete, jak mohou stát tyto záhadné obří kameny? Vědci nenašli vysvětlení, proč se nezřítí

Záhadné obří kamenné útvary, které jsou k vidění na celém světě a vědci pro ně nemají vysvětlení. Místa, kde štíhlý balvan nejistě balancuje na podstavci a přesto nespadne. Vědci nechápou, jak je možné, že se nezřítí. 

projít na článek

Ranní zprávy 12.05.2020

Klíčové události • ČR: ČNB včera kromě základního scénáře představila i dva hrozivě vyhlížející alternativní scénáře makroekonomické prognózy, které ukazují na prudký propad ekonomické aktivity a další výrazné oslabení koruny. Tržby ve službách v 1. čtvrt

projít na článek

Lidstvu zbývá jen sto let. Pak vyhyne jako obyvatelé Velikonočního ostrova, tvrdí slavný vědec

Vědec Frank Fenner se domnívá, že lidstvu zbývá sto let. Pak vyhyneme, stejně jako obyvatelé některých částí světa. Podle člověka, který se podílel na vymýcení pravých neštovic, lidé vyhynou kvůli přelidnění, ničení životního prostředí a změně klimatu.

projít na článek

Pacifiku nečekaně zmizel ostrov. Vědci jsou zdrcení. Druhy, co na něm žily, byly zcela neznámé

Když se v roce 2015 vynořil v Pacifiku nový ostrov, vědci zajásali. Každý nový ostrov poskytuje neocenitelné příležitosti pro zkoumání. Život pacifického Hunga Tonga Hunga Ha'apai byl však krátký. Po sedmi letech si ho oceán vzal zpátky. Ve vlnách zmizel

projít na článek