Vědci našli na Sibiři záhadnou nelidskou DNA. Zrekonstruovali tvář a vyšla nádherná Denisovanka

Díky schopnosti zmapovat geny dávných předků se můžeme dozvědět mnohé o anatomických rysech našich vzdálených příbuzných. Podařilo se to vědcům, kteří na Sibiři objevili záhadnou nelidskou DNA. Zrekonstruovali tvář a vyšla nádherná Denisovanka.

projít na článek

Vědci zrekonstruovali tvář milenky Karla VII. a zažili šok. Středověká hříšnice byla nádherná

Agnes Sorel byla jednou z prvních královských milenek v Evropě a měla významný vliv na krále Karla VII. Její krása a moc přitahovaly pozornost a vzbuzovaly žárlivost a intriky na královském dvoře. Vědci nyní zrekonstruovali její tvář a zažili šok. Středov

projít na článek

Vědci zrekonstruovali podobu královny Kleopatry: Tvář, která se objevila, jim přijde nedůležitá

Patří mezi nejslavnější egyptské panovnice. Zobrazuje jí tisíce uměleckých děl, byly o ní napsány stovky knih, natočeny desítky filmů a dokumentů, i přesto, že vědci stále netuší, jak v reálném životě vypadala. To je královna Kleopatra.

projít na článek

Vědci zrekonstruovali tvář nejmocnějšího faraona Egypta: Ramesses II. byl mimořádně krásný muž

Tvář panovníka starověkého Egypta ožila díky společnému projektu egyptských a britských výzkumníků. Byl nejen velmi mocný, ale také pohledný, jak ukázala 3D rekonstrukce. A to i v požehnaném věku 90 let, kdy zemřel.

projít na článek

Vědci oživili náhodné tváře obyvatel dávného města. Vyšla nádherná žena a mimořádně ošklivý muž

Archeologům Jeroenu Poblomeovi a Samu Cleymansovi se podařila nevídaná věc. Oživili minulost v podobě rekonstrukce náhodných tváří obyvatel dávného města. Sagalassos tak znovu ožil. Vyšla nádherná žena a mimořádně ošklivý muž.

projít na článek

Vědci našli ve starověké japonské hrobce zázrak: Prohlédněte si největší meč světa a zrcadlo

V Japonsku byly objeveny dva nevídané artefakty. V jedné ze starověkých mohyl vědci našli zázrak: Objevili bronzové zrcadlo ve tvaru štítu a masivní meč, který je největším na světě. Prohlédněte si ho.

projít na článek