Tip na svačinu. Nadýchané bramborové placky s lahodnou náplní ze zeleniny a sýru

Dokážete si představit lepší svačinu než nadýchané a křupavé bramborové placky? Zkuste je obohatit o sýrovou náplň se zeleninou. Jejich chuť bude jemnější a decentnější. Všichni budou žádat o další porci! Krok za krokem Vám ukážeme postup, jak dosáhnout spokojenosti a chutného jídla. Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka. Zdroj: Retete-usoare.eu Bramborové placky plněné zeleninou a sýrem: Co budeme potřebovat: Na těsto: 130 g mouky 2 vejce 300-340 ml mléka 300 g brambor 1 lžička soli (nebo podle chuti) ½ čajové lžičky mleté kurkumy 1 lžička utřeného česneku ½ lžičky sušeného kopru (můžete nahradit čerstvým koprem) 2-3 lžíce oleje česnek podle chuti Pro náplň: 150 g sýra černé fazole podle chuti (nepovinné) zelená cibule podle chuti čerstvý koriandr podle chuti Jak budeme postupovat: Připravte těsto: 1) Vejce rozklepněte do hluboké mísy. Přidejte 300 ml mléka. Šlehejte metličkou do hladka. 2) Postupně přidejte prosátou mouku. Velmi dobře promíchejte, aby nezůstaly žádné hrudky. Těsto by mělo být řídké a rychle stékat z těsta. 3) Přidejte lžíci oleje. Míchejte. Zdroj: Retete-usoare.eu 4) Syrové brambory nastrouhejte na malém struhadle (během tohoto kroku si těsto odpočine a bude připraveno ke smažení). Přidejte je do těsta. 5) Přidejte sůl, mletou kurkumu, granulovaný česnek a sušený kopr. Velmi dobře promíchejte. Pokud je těsto příliš husté, přidejte do něj zbytek mléka (40 ml). 6) Do těsta přidejte další lžíci oleje. Míchejte. Zdroj: Retete-usoare.eu 7) Rozpalte pánev a potřete ji lžící oleje (těsně před smažením první palačinky). Těsto promíchejte (před tvarováním každé palačinky) a nalijte naběračku na připravenou pánev. Ihned ji rovnoměrně rozprostřete a pánev nakloňte do různých stran. Měla by vám vzniknout poměrně tenká placka. Zdroj: Retete-usoare.eu 8) Palačinku smažte na mírném ohni, dokud není téměř hotová, a obraťte ji na druhou stranu. Opět je osmažte dozlatova a ještě jednou je obraťte. Brambory v palačince tak budou mít čas na přípravu a palačinka se nepřipálí, ale zůstane zlatavá a krásná. Zdroj: Retete-usoare.eu 9) Palačinku přendejte na talíř a potřete ji máslem. Zdroj: Retete-usoare.eu 10) Stejným způsobem usmažte i ostatní palačinky. Dostali jsme 8 palačinek. Připravte náplň: 1) Sýr nastrouhejte na velkém struhadle. 2) Olivy nakrájejte na kolečka. 3) Zelenou cibuli a čerstvý koriandr nakrájejte nadrobno. 4) Všechny připravené ingredience smíchejte. Zdroj: Retete-usoare.eu 5) Na každou horkou palačinku rozetřete trochu náplně. Pak ji srolujte do ruličky. Zdroj: Retete-usoare.eu Zdroj: Retete-usoare.eu 6) Podobně postupujte při plnění všech palačinek. Pokud chcete, můžete je trochu ohřát v troubě, aby se sýr uvnitř ještě trochu rozpustil. Zdroj: Retete-usoare.eu 7) Bramborové placky podávejte se sýrovou náplní a vychutnejte si jejich skvělou chuť! Zdroj: Retete-usoare.eu Přejeme Vám a vašim blízkým dobré jídlo! Článek Tip na svačinu. Nadýchané bramborové placky s lahodnou náplní ze zeleniny a sýru se nejdříve objevil na Prima Inspirace.

projít na článek

Bramborové klínky s Parmigiano Reggiano a rozmarýnem

Složení Porce pro 4 3 velké umyté neloupané brambory2 lžíce oleje2,5 lžíce nasekaného rozmarýnu70 g nastrouhaného parmazánu Parmigiano ReggianoČerný pepř Příprava Předehřejte troubu na 200 ° C.Nakrájejte brambory na klínky a pomažte je olivový

projít na článek

Cuketové placky

Tyto cuketové placky opravdu nejlépe chutnají ihned po usmažení. Servírujeme je s kopečkem zakysané smetany, nakrájenou cibulkou a pro milovníky pálivých jídel dozdobíme nakrájenou chili papričkou. Ingredience 500 g nastrouhané cukety 50 g sýra

projít na článek

Pečený kapr

Pečený kapr, povidlová omáčka se sušeným ovocem a vlašskými ořechy, bramborové krokety s křenem Pokrm na 4 porce: Kapr filet 800g olej 80g máslo 50g sůl kapra naporcujeme lehce osolíme opečeme  z obou stran před dopékáním přidáme máslo Typ: Na pánev v

projít na článek

Zapečené papriky

Plněná zelenina je velmi vděčné jídlo a po receptu na plněné cukety se dostaly na řadu zapečené papriky. Je to jeden ze způsobu, jak do dětí dostat o něco víc zeleniny u nás papriky prostě jedou. Při přípravě můžete použít i sladší červené papriky popř.

projít na článek

Nové zboží: Bonne Maman tartaletky s čokoládou a karamelem

Francouzský moučník košíček z křehkého lineckého těsta s čokoládovou (27%) a karamelovou náplní (20%). Francouzská značka Bonne Maman Dobrá máma patří již více než 45 let mezi světovou špičku ve výrobě sladkého pečiva a džemů. Balení obsahuje 9 kusů

projít na článek