Mezi hrnci

Z lásky k jídlu, rodině, přátelům a mým čtenářům ...

projít na web

Pečené portobello se zeleným chřestem

Co se týká hub, mám pocit, že jsou mezi mou rodinou a přáteli dva tábory lidí. Ti první je nesnáší a ti druzí naopak milují. Já patřím právě k těm, kteří si na nich moc rádi pochutnají a plněné žampiony jsou navíc jednoduché a moc dobré. Žampiony portobel

projít na článek

Sušenky

Tyhle sušenky jsou jednoduché a u mých dětí velmi oblíbené. Můžete použít razítka (Tescoma, Orion, ) nebo jen pomocí formiček na perníčky vytvarovat různé tvary. Pro výraznější vzor můžete zkusit také razítko obtisknout do kakaa a pak teprve do těsta.

projít na článek

Cuketové placky

Tyto cuketové placky opravdu nejlépe chutnají ihned po usmažení. Servírujeme je s kopečkem zakysané smetany, nakrájenou cibulkou a pro milovníky pálivých jídel dozdobíme nakrájenou chili papričkou. Ingredience 500 g nastrouhané cukety 50 g sýra

projít na článek

Masarykovo cukroví

Dnes jsem pro vás odzkoušela jednoduchý a rychlý recept na sušenky s lískovými oříšky. Do přípravy tohoto cukroví klidně zapojte i děti. Ingredience na 1 plech sušenek 80 g loupaných lískových oříšků 150 g hladké mouky100 g změklého másla30 g moučk

projít na článek

Tvarohové knedlíky

Tvarohové knedlíky jsou velmi jednoduché, rychlé, nenáročné na suroviny a můžete je plnit jakýmkoliv ovocem např. meruňkami nebo švestkami. U nás doma jsme také vždy mrazili neuvařené knedlíky do zásoby, pak už stačí jen vytáhnout a do pěti minut je oběd

projít na článek

Kuřecí směs sbramboráky

Bramboráčky na nichž je vrstva kuřecí směsí obsahující houby, pórek, a vše vám v restauraci donesou zapečené v malé zapékací misce, jsem poprvé měla možnost ochutnat, když jsem se přistěhovala do Mladé Boleslavi. V zdejších restauracích ho najdete pod poj

projít na článek

Ořechové měsíčky

Pokud máte rádi ořechové cukroví, určitě nezapomeňte vyzkoušet tento recept na ořechové měsíčky. U nás je každé Vánoce pekla moje prababička, po které jsem tuto štafetu převzala. Džem doporučuji nějaký pikantnější a kyselejší např. rybízový. Ingredienc

projít na článek

Citrónovo-malinové muffiny

Tímto receptem se loučím s létem a prázdninami na chatě, kde jsme si užili lesních jahod, malin, rybízu a dalšího ovoce. Můžete také vyzkoušet obměnu s borůvkami, rybízem nebo kombinací lesních plodů, vynecháním mandlových lupínků a pouze dozdobením moučk

projít na článek

Pečené batáty se sýrem smodrou plísní

Batáty jsem se naučila v kuchyni používat až s příchodem nejstaršího syna. Jejich sladká chuť je u dětí velmi oblíbená a je možné je použít už do prvních příkrmů miminek. Postupně jsem objevila jejich kouzlo i pro nás dospělé a vznikly recepty jako batáto

projít na článek

Tvarohový koláč sborůvkami arybízem

Tomuto křehkému koláči plném tvarohové náplně určitě neodoláte. Jelikož jsem potřebovala na jaře zlikvidovat zásoby z mrazáku, použila jsem zamrazené borůvky s červeným rybízem. Pokud byste použili nějaké jiné ovoce popř. jinou kombinaci, doporučuji pak u

projít na článek

Kynuté lívance sjablky

Kynuté lívance si zamilujete nejenom vy, ale i vaše děti. Nechte je samy si vybrat, s čím si je dají. Je libo s čerstvým ovocem, s ovocným žahourem, s povidly a zakysanou smetanou nebo pouze posypané cukrem a skořicí? Každý si určitě přijde na své. Ing

projít na článek

Rozinkové bochánky

Nejenom na Velikonoce můžete vyzkoušet tyto kynuté bochánky. Pokud se ve vaší rodině najde někdo, kdo rozinky zrovna nemusí, tím, že se přidávají do těsta až po nakynutí, můžete klidně nějaký ten bochánek připravit i bez nich. Taktéž klidně zaexperimentuj

projít na článek

Tvarohový beránek

Co by byly Velikonoce bez velikonočního beránka. Na svém blogu mám již nějakou dobu rodinný recept na tradičního sádlového beránka, kterého nám vždy peče moje babička. Tentokrát jsem si pro vás připravila a v dostatečném předstihu i odzkoušela beránka tva

projít na článek

Vepřová panenka smedovými mrkvičkami abramborovou kaší

Jaro je v plném proudu, za chvíli tu máme Velikonoce a je třeba nějak osvěžit i náš jídelníček. Velká porce mrkvičky, hrst čerstvé voňavé petrželky a osvěžující pomeranč, to je základem tohoto receptu. Díky vepřovému masu pak tímto jarnějším receptem nepo

projít na článek

Apetit piknik 2018

Tak zase po roce jsem jednu červnovou sobotu tradičně věnovala Apetit pikniku. Jelikož různé food akce navštěvuji již několikátým rokem, můžu opravdu potvrdit, že trend oblíbenosti těchto akcí opravdu narůstá a Apetit piknik není výjimkou. Spousta lidí to

projít na článek