Penize: Pořídit si dům u moře na hypotéku? Jde to, má to ovšem háček

„Byli jsme na dovolené v Itálii, v Pescaře a zamilovali se do místa. Rozhodli jsme se, že si tam koupíme byt. Jeden pěkný jsme našli. Původně jsme uvažovali o půjčce u banky, ale nabídky se nám zdály nevýhodné. Navíc bychom museli ručit nemovitostí v Čechách, a to jsme nechtěli. Nakonec jsme si půjčili od rodičů,” říká čtenářka Michaela. Byt o velikosti přes 60 metrů čtverečních u moře je vyšel v přepočtu na 2,3 milionů korun a dalších zhruba půl milionu korun zaplatili za rekonstrukci. „Několik známých mi říkalo, že zvažuje stejnou investici,” dodává Michaela. Zájmu o zahraniční nemovitosti, které mnohdy bývají levnější než v Česku, si všimla Air Bank. Nově umožňuje účelovou hypotéku na koupi nemovitosti v cizině. Z tuzemských bank má srovnatelný produkt ČSOB. Ostatní banky nabízejí „jen” americkou hypotéku, která je však méně výhodná. Celý článek vyšel dne 17. 5. 2023 na webu penize.cz https://www.penize.cz/hypoteky/442330-poridit-si-dum-u-more-na-hypoteku-jde-to-ma-to-ovsem-hacek The post Penize: Pořídit si dům u moře na hypotéku? Jde to, má to ovšem háček appeared first on GOLEM FINANCE.

projít na článek

Máte na hypotéku? Pomůže i hypoteční kalkulačka

Chystáte se pořídit hypotéku na dům? Nevíte, jestli je pro vás lepší hypotéka nebo klasická půjčka? Nemáte přehled v podmínkách? Tápete nad tím, kdo vám poskytne hypotéku nejvýhodněji? Přinášíme přehled těch nejzákladnějších informací.

projít na článek

Jak řešit hypotéku při rozvodu?

Ze statistických údajů vylívá, že v české republice je docela dost rozvodů. Není tedy divu, že se lidé ptají, jak se řeší hypotéka v případě, že se manželé rozvádí. V případě rozvodu především záleží na vzájemné domluvě. Je totiž možné, aby si jeden z par

projít na článek

5 věcí, které potřebují domácí mazlíčci

Plánujete si pořídit domácího mazlíčka, nebo už snad doma jednoho chlupáče máte? Poradíme vám, jak se o něj správně starat a co mu pořídit, aby se u vás měl jako v bavlnce a nic mu nescházelo.

projít na článek

5 tipů na obchody, kde koupit společenské šaty levně

Známe 5 obchodů, kde pořídíte šaty pro každou příležitost, a přitom ušetříte peníze. Pořídit si nové elegantní šaty pro plesovou sezónu a neutratit půlku výplaty není těžké, když víte, kde nakupovat.

projít na článek

Pořiďte si nový iPhone se slevou za 925 Kč měsíčně

Zbrusu nový telefon si můžete pořídit, i když na něj zrovna nemáte peníze v hotovosti. Pomůže vám k tomu vhodný finanční produkt. Tím je například výhodná Moneta půjčka. Seznámíme vás s jejími klady i zápory a ukážeme, jak můžete při správném postupu ušet

projít na článek