Kdo by neznal květákovou polévku. Tato polévka v našich kuchyních již zdomácněla. Každá rodina má svůj originální recept, který pokládá za ten nejlepší. Vždyť hustá, voňavá a vydatná květáková polévka podle babičky vás nejen zasytí, ale i zahřeje, a to jistě v chladných časech ocení každý. Tak pojďme na ty zaručeně nej… recepty.
Gulášová polévka je tradiční druh uherské polévky, která obsahuje rozemleté maso, cibuli a vařené brambory. Typická je její červená barva, výrazná chuť a velká hustota. Připravuje se buď uvařením všech potřebných ingrediencí, anebo se dá zakoupit v podobě
projít na článekVšichni, kdo mají rádi sladké, ocení, když bábovka nebo jakýkoliv dezert z třeného těsta je vláčný. Nesmí jít o dusivku. Jak upéct dokonalou vláčnou bábovku, nám poradil cukrář Josef Maršálek. Článek Nejlepší ořechová bábovka podle cukráře Josefa Marš
projít na článekKam na vymazlené polední menu v Ostrožské Nové Vsi? No přeca na Slovácký dvůr, kde pro vás každý týden připravujem samé dobroty! A jak to vlastně vypadá a co si u nás možete dat dobrého? Ke každému meníčku od nás dostanete vodu zdarma a v pondělí, st
projít na článek*Poctivá gulášová polévka *Pečený pstruh s čerstvými bylinkami a vařeným bramborem *Kynuté lívance s borůvkovým přelivem
*Dršťková polévka z hlívy *Kachní prso sous vide s bylinkami, podávané s bramborovo-karotkovým pyré *Kynuté lívance s borůvkovým přelivem a zakysanou smetanou