Osobní blog kuchaře Petra Stupky - recepty, akce, články, zážitky
Zítra (sobota 30.10.2021 v 15:25) vás v novém pořadu televize Relax Vaříme! naučím připravit čtyřchodovou hostinu: Podávat se budou: sýrové roládky jako předkrm lehká krémová zeleninová polévka hlavní chod v podobě candáta s bylinkovou krustou s podzimním
Mám rád křupavé chlebíčky s nejrůznějšími obilninami, luštěninami i semínky rozličných druhů. Jejich křehká struktura přímo vybízí k lehkému pomáznutí a drobným doplňkům. Našinec tak může během chvíle doslova vyčarovat slavnostní pohoštění nebo rychlou sv
Ve starých kuchařských knihách i v ručně psaných sešitech s recepty najde našinec nemálo inspirace i pro dnešní uspěchanou dobu. Tehdy oblíbené nákypy, svítky nebo pudinky jsou neprávem opomíjené skvosty. Mám v oblibě kombinaci tvarohu, nebo chcete-li sýr
Vždy když našinec řeší dilema, co s těmi dvěma posledními, už lehce přezrálými, banány, měl by si vzpomenout na banánový chlebíček. Stačí totiž vyšlehat vejce s cukrem a rozměklým máslem, pak přidat rozmačkané banány, trochu podmáslí a nakonec mouku s tro
V podstatě od počátku tohoto roku vařím společně s robotem easyCOOK pro od španělské firmy SOGO. Prozatím ve všech zkouškách obstál velmi dobře. Více o mých zkušenostech najdete na webu easyCOOKing.cz, který jsme pro tento účel stvořili a stejně tak i Fac
První advetní neděli tradičně začínám přemýšlet o tom, co letos upeču za slavnostní dobroty. Ikdyž rád přidávám nové recepty a inspiraci například bezlepkové cukroví či pečiva z mrkve či ovesných vloček, úplně nejraději se ale držím klasiky a připravuji r
I když základní recept na smetanovou zeleninovou polévku je jednoduchý, stačí patřičnou zeleninu opéci na tuku a další pak přidat a vše krátce povařit, následně rozmixovat a zjemnit smetanou, doslova kouzelných proměn můžete v kuchyni vykouzli během chvíl
V jednoduchosti je nejen krása a genialita ale i princip pro přípravu ryby, v tomto případě kapra. Stačí rozpálit troubu, promíchat máslo s bylinkami a strouhankou, osolit porce, pokrýt bylinkovou drobenkou a svižně upéct. A samozřejmě pak si užít šťavnat
Hustá smetanová omáčka zlatavé barvy, nasládlá a nakyslá zároveň, prostě do naší kuchyně patří i s nadýchnutými knedlíky. A jednou za čas stojí za to potěšit se s tímto skvostem, který je připravován uprostřed Evropy v různých obměnách už po staletí. Exis
Receptů na pečená vepřová žebírka je řada a stejně tak všelikých zaručených marinád, nicméně velmi často jsou to postupy, na konci kterých máte na talíři překořeněné, vysušené nebo dokonce spálené maso. Proto bez ohledu na ochucení vždy doporučuji péci že