Zdaníme vám dům, ale... Daň z nemovitosti balancuje mezi politikou a spravedlností

Václav Havel kdysi ve svém prvním novoročním projevu prohlásil, že tato země nevzkvétá. Pokud by ho chtěl dnes někdo parafrázovat, mohl by říci, že tato země se blíží k bankrotu.

projít na článek

Ministerstvo spravedlnosti

Konference se zúčastní také odborníci z Ministerstva spravedlnosti ČR.

projít na článek

Jaké vzdělávání potřebují občané ve společenských změnách? Rozhovor s Martinem Kopeckým

Rozhovor s Martinem Kopeckým o vztazích mezi vzděláváním občanů a politikou v aktuálních proměnách společnosti. Docent Martin Kopecký pracuje na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. Rozhovor připravil Daniel Veselý. {loadmodule mod_tags_similar,Sou

projít na článek

Aplikace GeoPas.cz je rozšířením katastru nemovitostí

Klasický katastr nemovitostí zná bezpochyby každý. Je to online portál sloužící pro vyhledávání sousedních parcel, pozemků a podobně. Jestliže vám příliš nevyhovuje rozhraní běžného katastru nebo chcete získat nějaké ty... The post Aplikace GeoPas.cz je r

projít na článek

Chápete, jak mohou stát tyto záhadné obří kameny? Vědci nenašli vysvětlení, proč se nezřítí

Záhadné obří kamenné útvary, které jsou k vidění na celém světě a vědci pro ně nemají vysvětlení. Místa, kde štíhlý balvan nejistě balancuje na podstavci a přesto nespadne. Vědci nechápou, jak je možné, že se nezřítí. 

projít na článek

S inflací to není zase tak horké

Zdá se to být již pravidlem, že v době ekonomické recese, na kterou vlády a centrální banky reagují uvolněnou hospodářskou politikou, se začínají ve veřejnosti zvyšovat obavy z budoucí vysoké inflace.

projít na článek