Vesmírná keš představuje program

Máme ještě 5 měsíců do vypuknutí megáče Vesmírná keš (9.9.2017), ale již nyní jsou nejdůležitější části programu připraveny. Vzhledem k omezené kapacitě přednáškového sálu (100 posluchačů) bude nezbytné, aby se zájemci na jednotlivé přednášky registrovali. Totéž platí i o některých exkurzích a také o turnajích ve 3D piškvorkách. Rád bych vás alespoň stručně seznámil s tématy hvězdných přednášek: 10.30 hod Milan Halousek - Česká stopa v kosmu - Krteček, oficiální kosmonaut...

projít na článek

Rusko zůstane na ISS ještě pět let

Ruský modul na Mezinárodní vesmírné stanici (ISS) bude v provozu až do roku 2028. Podle agentury TASS o tom v úterý rozhodla ruská vesmírná agentura Roskosmos. ISS v současné době představuje jednu z posledních oblastí spolupráce mezi Moskvou a Západem.

projít na článek

Stávka škol v Brně: náhradní program nabídlo třeba vědecké centrum, podívejte se

/FOTO, VIDEO/ Desítky předškoláků i žáků základních škol tráví pondělní dopoledne v brněnském vědeckém centru Vida. V místě si užívají množství atrakcí, které je zahaluje do tajů fyziky. Pro řadu z nich však den nabitý vědou představuje alternativní progr

projít na článek

Družice vyfotily v Antarktidě záhadný ledový obdélník velkosti Moravskoslezského kraje

Připomíná monolit z filmu „2001: Vesmírná odysea“. Ale na rozdíl od snímku, podivnou kru, nacházející se poblíž ledového šelfu Larsen C, nevytvořili mimozemšťané.

projít na článek

Stará fotka zachycuje pro 21. stol. nepochopitelnou věc. Za kolik vteřin vás napadne, co to je

Na první pohled vypadá stavba na obrázku jako visutý most anebo nějaká vesmírná stavba, kolem níž krouží větrné víry. Stará fotka zachycuje pro 21. století nepochopitelnou věc. Její historie je stejně záhadná, jako stavba sama. Pojďme ji prozkoumat.

projít na článek

Známe program Noci kostelů pro Rokytnici a Brodek u Přerova

OFICIÁLNÍ VIDEOPOZVÁNKA PROGRAM ZE VŠECH PŘIHLÁŠENÝCH OBCÍ JE ZVEŘEJNĚN NA WEBU AKCE

projít na článek