Ve sněhu na Antarktidě ležel černý kámen. Vyklubal se z něj největší vesmírný objev současnosti

Antarktida není zrovna ideálním pracovním místem. Je rozlehlá, divoká a mrazivá. Nicméně je jednou z nejlepších oblastí pro lov meteoritů. Černé kameny z bílého sněhu doslova vyčnívají. Stačí je jen sebrat.

projít na článek

Podívejte se na tělo egyptské mumie pokryté vrstvami zlata. Jde o objev století, tvrdí vědci

Archeologové učinili nevídaný objev, když objevili mumii patřící muži jménem Hekashepes. Podle nich jde o objev století. Podívejte na tělo záhadné egyptské mumie, kterou pokrývaly vrstvy zlata.

projít na článek

Vinný kámen

Vinný kámen vzniká ve víně reakcí silně disociované kyseliny vinné s draslíkem, jehož zdrojem jsou látky získané z půdy nebo disiřičitan draselný (pyrosiřičitan), používaný při výrobě vína jako konzervant. Vinný kámen se používá v cukrářství nebo při výro

projít na článek

Neuvěřitelné scény z Rakouska. Auta se topí ve sněhu

Stav nouze v Alpách: Silné sněžení spojené s bouřkami vedlo v mnoha regionech k chaotickým podmínkám. V hromadách sněhu zapadlo mnoho aut, dokonce i celé vesnice. (Foto: Youtube) Globální oteplování? Kalifornská sněhová pokrývka je na 4

projít na článek

Družice vyfotily v Antarktidě záhadný ledový obdélník velkosti Moravskoslezského kraje

Připomíná monolit z filmu „2001: Vesmírná odysea“. Ale na rozdíl od snímku, podivnou kru, nacházející se poblíž ledového šelfu Larsen C, nevytvořili mimozemšťané.

projít na článek