Tyto oblázky s podivnými kresbami šokovaly vědecký svět. Mohli se lidé potkat s dinosaury?

Peruánský lékař Javier Cabrera byl dojatý. V ruce třímal hladký kámen s propracovanou rytinou ryby. „Nikdy jsem podobného tvora neviděl,” usmál se na svého kamaráda, který mu oblázek věnoval jako těžítko. Psal se rok 1966 a od té doby doktor získal více než 20 tisíc podobných artefaktů.

projít na článek

Google odhalil na vrcholku africké hory záhadný ztracený svět. Žijí tu podivné, neznámé druhy

Zdá se nepravděpodobné, že by lidé mohli najít nová nedotčená místa, která by mohli studovat. Díky Google Earth se to povedlo. Virtuální glóbus odhalil na vrcholku africké hory záhadný ztracený svět. Žijí tu podivné neznámé druhy. 

projít na článek

Take only memories výměna mládeže v Gruzii

Chceš zažít dobrodružství, které nejen obohatí a zaujme, ale také pozitivně ovlivní svět kolem nás? Máme pro tebe nabídku, na které neodoláš! Představujeme výměnu Take Only Memories, která se koná od 2. do 11. září 2023. Nenech si ujít tuto jedinečnou šan

projít na článek

Podívejte se, jak vypadali vepři v pravěku: Taková monstra byste dnes rozhodně potkat nechtěli

Entelodont byl druhem primitivního zvířete podobného praseti, které žilo v eocénu až miocénu. Vlastně se jednalo o takového pravěkého vepře. Věřte ale, že toto monstrum byste dnes rozhodně potkat nechtěli.

projít na článek

Slavnostní ocenění Křesadlo 2022

Křesadla za rok 2022 předána. Slavnostní ceremoniál se uskutečnil minulý pátek 16.6.2023 v hotelu Imperial. Během večera jsme mohli slyšet krásných 23 příběhů nominovaných dobrovolníků, z nichž pět obdrželo cenu Křesadlo. V průběhu dalších dnů a týdnu

projít na článek

Kotouče z tibetských hrobů šokovaly vědce. Vypadají jako CD disky a jejich účel je záhadou

Kameny Dropa jsou sbírkou disků, které byly údajně objeveny v roce 1938 v jeskyni v čínském pohoří Baian-Kara-Ula. Disky jsou pokryty různými symboly, které se dosud nepodařilo rozluštit. Žulové kotouče z tibetských hrobů jsou dodnes pro vědce záhadou.

projít na článek