Podívejte se, jak vypadali vepři v pravěku: Taková monstra byste dnes rozhodně potkat nechtěli

Entelodont byl druhem primitivního zvířete podobného praseti, které žilo v eocénu až miocénu. Vlastně se jednalo o takového pravěkého vepře. Věřte ale, že toto monstrum byste dnes rozhodně potkat nechtěli.

projít na článek

Podívejte se, jací byli nejpodivnější předchůdci člověka: Vypadali jako velké ošklivé veverky

Ačkoliv je Arktida pro většinu z nás nehostinným místem, objevené fosilie dokazují, že tomu kdysi bylo jinak. Žili zde nejpodivnější předchůdci člověka. Podobní byli veverkám a v Arktidě žili v naprosté tmě. Takto vypadali…

projít na článek

Jednorožci existovali a žili spolu s lidmi. Pohled na ně byl děsivý. Takto nebezpečně vypadali:

Vyskytovali se v Rusku, severní Číně a Kazachstánu. Řeč je o jednorožcích. Radiokarbonové datování ukázalo, že jednorožci skutečně existovali a dokonce žili spolu s lidmi. Takto vypadali. Pozor: Pohled na ně je vážně děsivý. 

projít na článek

Prohlédněte si fantastické město. V pravěku ho stvořila supercivilizace, pak záhadně zanikla

Los Millares je prehistorická archeologická lokalita v jihovýchodním Španělsku, která obsahuje pozůstatky rozsáhlého neolitického sídliště, jednoho z největších známých opevněných sídlišť z tohoto období v Evropě. Toto fantastické město v pravěku stvořila

projít na článek

Vepřová kýta - recepty pro začátečníky

Vepřová kýta je velmi kvalitní maso, které se na vepři nachází v zadní části. Nehodí se však na všechny tepelné úpravy, a to z důvodu, že obsahuje málo tuku.

projít na článek

Podívejte na nejdivnějšího tvora pravěku. Z krunýře „živého karavanu“ lidé stavěli přístřešky

Glyptodon, přezdívaný živý krunýř, byl druh obrněného plaza z čeledi Glyptodontidae, který žil v době před miliony let v Jižní Americe. Měl tvrdý šupinatý krunýř, podobný štíru, který ho chránil před predátory. Z krunýře stavěli lidé přístřešky.

projít na článek