Šílený válečník Jack Churchill vnesl do druhé světové války středověk, Němce páral mečem a střílel lukem

Německý poručík přišel blíž ke kulometnému hnízdu a viděl, že za pytli s pískem leží mrtvoly v německých uniformách. Těla dvou vojínů ležící na zemi měla na sobě viditelné dlouhé sečné rány. Seržant měl krk prostřelený šípem. „Co to má, ksakru, být? Kdo tohle udělal?“ Nikdo nepromluvil ani slovo. Ten, co tohle udělal, už byl dávno pryč. Řítil se na motorce flanderskými cestami a na světlometu se mu houpala jako trofej čapka německého velitele. Byl květen roku 1940 a Šílený Jack se právě vrátil z nočního přepadu.

projít na článek

Někteří nedoletěli

Místa kde zahynuli českoslovenští letci za druhé světové války. Třeba se dočkáme i dalších letců, kteří zde nejsou zmíněni. Čest jejich věčné památce.

projít na článek

Mezinárodní den památky obětí Holocaustu a předcházení zločinům proti lidskosti

Vzpomínka na všechny oběti holocaustu za druhé světové války.

projít na článek

Československý zabiják Cyklon B

Jeden z nejobávanějších plynů druhé světové války Cyklon B se vyráběl především v Německu. S rostoucí poptávkou po tomto plynu, který důstojníci SS zavedli jako popravčí plyn se rozšiřovala poptávka i do dalších nacistických zemí.

projít na článek

Československý obrněný plamenomet

Jedním z posledních československých nezávislých tanků byl PM1 Flamethrower tank. Jednalo se o obrněný plamenomet postavený na podvozku stíhače tanků Hetzer vyráběného za druhé světové války v Československu a to zejména ve Škodových závodech v Plzni a ČK

projít na článek

Ukořistil Enigmu a změnil kurz války. David Balme zemřel ve věku 95 let.

Čekal schované nepřátele či nálože, v německé ponorce U-110 však narazil jen na děsivé ticho. A na spoustu vojenských dokumentů a podivný šifrovací stroj. Byla to Enigma a David Balme a jeho muži jejím nálezem přispěli k porážce Německa ve druhé světové v

projít na článek