Návštěva Třebechovického muzea betlémů

Dne 20. 12. jsme s prvňáčky navštívili muzeum betlémů v Třebechovicích pod Orebem. Výlet začal na vlakovém nádraží, kde děti jásotem přivítaly přijíždějící vlak. V muzeu nás čekalo velké množství betlémů z různých zemí světa. Děti nejvíce zaujal betlém tyrolského typu z konce 19. století, který se třpytil na dálku. Neméně zajímavé byly betlémy z afrického kontinentu či Jižní Ameriky. Vrcholem celé prohlídky byl Proboštův betlém. Poutavý příběh a pohyblivé figurky z hruškového dřeva zaujaly všechny malé návštěvníky. Betlémskou třešničkou byla možnost nákupů v místním tematickém obchůdku. Článek Návštěva Třebechovického muzea betlémů se nejdříve objevil na ZŠ Doudleby.

projít na článek

VÝSTAVA BETLÉMŮ

V posledním adventním týdnu navštívili žáci 2., 4. a 5 . třídy tradiční výstavu betlémů , která se konala v prostorách Konírny Kolowratského zámku v Rychnově nad Kněžnou. Letošní výstava byla zaměřena na betlémy z kraje Orlických hor. Viděli jsme mnoho ro

projít na článek

Návštěva 9.B Židovského muzea

V pondělí 13. listopadu navštívili žáci 9.B s paní učitelkou Lenkou Kockovou jako průvodkyní Židovského muzea v Praze a s panem učitelem Štěpánem Kubíkem Starý židovský hřbitov a synagogy Staronovou, Klausovou, Pinkasovu, Maiselovu a Španělskou. Povídali

projít na článek

Návštěva nemocných

Návštěva nemocných se uskuteční ve čtvrtek 1. června 2023.

projít na článek

MŠ návštěva kostela

MŠ návštěva kostela Ve čtvrtek 4. 1. 2024 děti z naší školky navštívily kostel sv. Petra a Pavla v Dolních Kounicích.U kostela nás přivítal pan farář, který nám ukázal betlémy a zazpíval koledy.

projít na článek

Návštěva knihovny

Letos jsme poprvé navštívili knihovnu. Tentokrát bylo téma roboti a programování. I když to nebylo jednoduché, každý zvládnul naprogramovat robota podle zadání. The post Návštěva knihovny first appeared on ddu.cz.

projít na článek