Návštěva 9.B Židovského muzea

V pondělí 13. listopadu navštívili žáci 9.B s paní učitelkou Lenkou Kockovou jako průvodkyní Židovského muzea v Praze a s panem učitelem Štěpánem Kubíkem Starý židovský hřbitov a synagogy Staronovou, Klausovou, Pinkasovu, Maiselovu a Španělskou. Povídali jsme si o dějinách židovského národa, a zvláště židovského obyvatelstva v Čechách, o způsobu života a zvycích. Projekt je zaměřen na boj proti antisemitismu. Velkou pozornost jsme věnovali osudu Židů za protektorátu. Připravili jsme se tak na divadelní představení o Almě Rosé, které následně žáci devátého ročníku zhlédli ve středu 15. listopadu v Písecké bráně jako součást projektového dne. Dotazů na židovskou kulturu bylo hodně.

projít na článek

Návštěva Třebechovického muzea betlémů

Dne 20. 12. jsme s prvňáčky navštívili muzeum betlémů v Třebechovicích pod Orebem. Výlet začal na vlakovém nádraží, kde děti jásotem přivítaly přijíždějící vlak. V muzeu nás čekalo velké množství betlémů z různých zemí světa. Děti nejvíce zaujal betlém ty

projít na článek

Představení Deníku Věrky Kohnové ve Staré synagoze v Plzni

Deník Věrky Kohnové jsme představili 8. března 2023 ve Staré synagoze v Plzni. Knihu do světa vyprovodila objevitelka deníku Jana Hůlková, kurátorka Židovského muzea v Praze Jana Šplíchalová, zdravici poslal ministr kultury Martin Baxa. Podívejte se na fo

projít na článek

Návštěva nemocných

Návštěva nemocných se uskuteční ve čtvrtek 1. června 2023.

projít na článek

MŠ návštěva kostela

MŠ návštěva kostela Ve čtvrtek 4. 1. 2024 děti z naší školky navštívily kostel sv. Petra a Pavla v Dolních Kounicích.U kostela nás přivítal pan farář, který nám ukázal betlémy a zazpíval koledy.

projít na článek

Návštěva knihovny

Letos jsme poprvé navštívili knihovnu. Tentokrát bylo téma roboti a programování. I když to nebylo jednoduché, každý zvládnul naprogramovat robota podle zadání. The post Návštěva knihovny first appeared on ddu.cz.

projít na článek