Lehký salát z hlávkového zelí

1 hlávka bílého zelí sůl cukr ocet troška oleje Zelí nakrouháme najemno a osolíme.Rukou promneme, aby zelí pustilo šťávu a přidáme cukr, ocet a trošku oleje.Napěchujeme do sklenic a zavřeme víčky. V lednici vydrží měsíc…

projít na článek

Pikantní zelný salát s feferonkami

1/2 hlávky středně velkého bílého zelí 1 červená paprika 3 malé barevné feferonky (žlutá, zelená, červená) Zálivka: 1 lžíce olivového oleje 2 lžičky moučkového cukru 1 lžíce jablečného octa 1 špetka soli (nemusí být) Zelí…

projít na článek

Zeleninový salát s tuňákem a vajíčkem

Salát ze zeleniny, tuňáka a vařeného vejce je lehké a zároveň syté jídlo, které je ideální do teplejších dnů. Zeleninu si můžete namíchat podle svého gusta (např. ředkvičky, cuketa, paprika, mrkev, fenykl, baby špenát, rukola, polníček…) ale já se v tomto

projít na článek

Vajíčkový salát

Vajíčkový salát je velmi snadný na přípravu, při dodržení surovin na něm v podstatě není co zkazit. Vajíčkový salát patří do skupiny evergreenů české studené kuchyně. Každý z vás zná určitě ten nejlepší recept na vajíčkový salát. Co rodina, to jiná chuť,

projít na článek

Kysané zelí

Léto skončilo, přichází období chřipek a nachlazení. Jak posílíte svou obranyschopnost? Zařaďte do svého jídelníčku kysané zelí. Už staří mořeplavci věděli, že se bez kysaného zelí nemohou vydat na mnohaměsíční plavbu. Nakrouhané naložené listy bílého zel

projít na článek

Zavařování kysaného zelí

Kysané zelí obsahuje řadu vitamínů a zdraví prospěšných látek. V minulosti bylo využíváno jako dostupný zdroj vitamínu C v období zimy, kdy byl nedostatek čerstvého ovoce a zeleniny. Domácí kysané zelí se s tím z obchodu nedá srovnat ani v chuti, ani v ob

projít na článek