Králík domácí je zdomácnělá forma evropského králíka divokého. Králíka domácího lze snadno chovat v malochovech pro maso, které obsahuje v porovnání s ostatními domácími zvířaty nejméně cholesterolu. V domácím chovu se často stává, že králík vinou nevhodné stravy příliš ztuční. Základem krmné dávky by mělo být kvalitní seno a granule pro králíky v dávce 2–3 % hmotnosti dospělého zvířete.
1 králík 250 g slaniny máslo na opečení Marináda: bílé víno (množství podle velikosti nádoby, aby maso bylo ponořeno) 10 šalotek 1 mrkev 2 stroužky česneku 3 bobkové listy 1 větvička čerstvého tymiánu sůl pepř Do omáčky:…
projít na článekSvíčková na smetaně (2 porce) Popis: Lahodná smetanová omáčka z kořenové zeleniny a divokého koření, s křehkými plátky zadního hovězího masa špikovaného voňavou slaninou. Složení: hovězí maso zadní (31 %), hovězí vývar (voda, hovězí maso
projít na článekSvíčková na smetaně (2 porce) Popis: Lahodná smetanová omáčka z kořenové zeleniny a divokého koření, s křehkými plátky zadního hovězího masa špikovaného voňavou slaninou. Složení: hovězí maso zadní (31 %), hovězí vývar (voda, hovězí maso
projít na článek3 kuřecí stehna ( vykostěná) sůl a pepř 1 cibule olej a kousek másla 6 malých žampionů půlka pórku (část zelené a část bílé) 1rovná lžička kari 250 ml drůbežího vývaru nebo vody 200 ml smetany 1 lžička hladké mouky Na…
projít na článekSvíčková omáčka by se správně měla nazývat hovězí pečeně na smetaně. Má statut národního pokrmu a obestírá ji tolik tajemství, že leckoho už jen název odradí od vaření. Nejde tedy ani tak o to, zdolat maso a omáčku, ale hlavně překonat sám sebe a pustit s
projít na článek