Správně udělaný guláš je gurmánským požitkem. Kolik masa, tolik cibule, říká jedno pravidlo. Ano, guláš je poté přirozeně zahuštěný právě tou rozvařenou cibulí a má také příjemnou nasládlou chuť. Druhou ingrediencí je nakrájené kvalitní maso, hovězí je nejlepší, případně mix hovězího a vepřového. Správná chuť a barva guláše záleží na osmahnutí masa. V tomto článku naleznete několik receptů na výborný guláš.
Z hlediska použitého druhu masa ne příliš typický, přesto však vynikající recept z hovězí kližky. Doba přípravy 80 minut Porce Pro 5 až 6 osob (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ingredience 1 kg hovězí kližky 1 kg bílého kysanéh
projít na článekHovězí guláš (2 porce) Popis: Libové kousky hovězího masa dušené doměkka v omáčce na cibulovém základu se sladkou paprikou, podlité taženým vývarem, dochucené česnekem a majoránkou. Složení: hovězí maso přední (31 %), hovězí vývar (voda,
projít na článekHovězí guláš s bramborem Klasické české jídlo – dušené hovězí maso z býků z volných chovů na podkrkonošských stráních ve Vrchlabí. Cibulový základ, vývar z kostí, paprika a jako příloha vařený brambor. Složení: brambory (36%), hovězí maso přední (30%
projít na článekHovězí guláš s bramborem Klasické české jídlo – dušené hovězí maso z býků z volných chovů na podkrkonošských stráních ve Vrchlabí. Cibulový základ, vývar z kostí, paprika a jako příloha vařený brambor. Složení: brambory (36%), hovězí maso přední (30%
projít na článekNa sádle zpěníme cibuli, přidáme maso nakrájené na kostičky, krátce opečeme, posypeme sladkou červenou paprikou, přidáme vývar a promícháme. Když je maso poloměkké přidáme fazole a nakrájené klobásy. Dochutíme solí, pepřem a zahustíme.Podáváme s rýží. Člá
projít na článek