Je nezbytn pro spr vnou funkci v ech bunk lidsk ho tla, ovlivuje innost v ce ne 300 enzym. Uti uje nervov syst m, reguluje nervovou a svalovou rovnov hu, je nutn pro tvorbu antitl sek i orgrann ch l tek, hraje dleitou roli v procesu sr en krve, pi vzniku estrogen, innosti stev, lun ku a moov ho mch e. Obsaeno v kapusta 308%, pen t 188%, petrel zelen 169%, hr ek 41%, p rek 33%, d n 30%, brokolice ndash; 21%, chest b l 19%, rajata 17%, fazolov lusky 14%, paprika erven /zelen /lut 7%, ryb z ern 5%, rikov kapusta 5%, fazole erven 55%, shiitake 27%, kukuice 18%, bambusov v honky 18%, zel b l 9%, borvky 9%, hl va stin 9%, kedlubna 9%, mungo kl ky 9%, kvt k 9%, esnek 9%, petrel 9%, ampiony 9%, pastin k 9%, upinovka 9%
Zázračný prvek. Bez něj se neobejdeme, potřebuje ho tělo.
Na luštěniny v našem jídelníčku zapomínáme. Přitom jsou tak zdravé. Obsahují spoustu bílkovin a sacharidů, minerální látky, železo, vápník, hořčík a hlavně vitamíny skupiny B, které pomáhají třeba při praskání ústních koutků, depresi či vypadávání vlasů.
projít na článekNení žádným tajemstvím, že dnešní doba je rychlá. Někdy až příliš rychlá a náročná, co se týká například zajištění kvalitního bydlení, financování provozu rodiny, ovšem někdy i přehnané nároky partnera. K tomu se mohou přidávat obavy ze ztráty zaměstnání,
projít na článek