Hořčík

Je nezbytn pro spr vnou funkci v ech bunk lidsk ho tla, ovlivuje innost v ce ne 300 enzym. Uti uje nervov syst m, reguluje nervovou a svalovou rovnov hu, je nutn pro tvorbu antitl sek i orgrann ch l tek, hraje dleitou roli v procesu sr en krve, pi vzniku estrogen, innosti stev, lun ku a moov ho mch e. Obsaeno v kapusta 308%, pen t 188%, petrel zelen 169%, hr ek 41%, p rek 33%, d n 30%, brokolice ndash; 21%, chest b l 19%, rajata 17%, fazolov lusky 14%, paprika erven /zelen /lut 7%, ryb z ern 5%, rikov kapusta 5%, fazole erven 55%, shiitake 27%, kukuice 18%, bambusov v honky 18%, zel b l 9%, borvky 9%, hl va stin 9%, kedlubna 9%, mungo kl ky 9%, kvt k 9%, esnek 9%, petrel 9%, ampiony 9%, pastin k 9%, upinovka 9%

projít na článek

Hořčík - kouzelné slovo pro tělo

Zázračný prvek. Bez něj se neobejdeme, potřebuje ho tělo.

projít na článek

Luštěniny se hodí i do salátu. Vyzkoušejte kombinaci s avokádem

Na luštěniny v našem jídelníčku zapomínáme. Přitom jsou tak zdravé. Obsahují spoustu bílkovin a sacharidů, minerální látky, železo, vápník, hořčík a hlavně vitamíny skupiny B, které pomáhají třeba při praskání ústních koutků, depresi či vypadávání vlasů.

projít na článek

Syndrom vyhoření jako problém moderní společnosti

Není žádným tajemstvím, že dnešní doba je rychlá. Někdy až příliš rychlá a náročná, co se týká například zajištění kvalitního bydlení, financování provozu rodiny, ovšem někdy i přehnané nároky partnera. K tomu se mohou přidávat obavy ze ztráty zaměstnání,

projít na článek