DomácíKuchyně.cz | Recepty, chutě a vůně domácí kuchyně

Vaření není jen rutina. Nebojte se experimentovat. Najděte se v našich receptech. Ukážeme Vám, jak snadno vařit z kvalitních surovin. Změníme Vaše myšlení o vaření. Jsme webový magazín o domácím vaření.

projít na web

Generálka na Vánoce – moravský bramborový salát

Vánoce se blíží. Některé z nás to znervózňuje, jiní se naopak těší. Abychom si ukrátili čekání na Vánoce a zbavili se nervozity (nebo více podpořili těšení se na ně), je fajn pustit se do činnosti, která nás baví a třeba je z ní i nějaký užitek. Takovou č

projít na článek

Kuchyňský robot – skutečný pomocník, nebo jen stojan na prach?

Některé domácnosti si bez nich neumí práce v kuchyni ani představit, pro jiné se jedná o zbytečné a nepotřebné vybavení. A co vy?...]]>

projít na článek

Upečte si křupavé slané placičky z ovesných vloček. Jdou i na sladko!

Dají se použít jako slané či sladké pohoštění pro návštěvu, jako hlavní jídlo s přílohou nebo jako příloha, například k dušené zelenině....]]>

projít na článek

S přírodní „kulatou lékárnou“ proti nemocem

Trápí vás stále rýma, kašel nebo chřipka? Nechcete se cpát prášky a chemickými sirupy, ale raději byste využili přírodní látky? Velkých výsledků dosáhnete i s nejběžnějším druhem ovoce na českém trhu - s jablkem....]]>

projít na článek

Zkuste povýšit obyčejné smažené žampiony o level výše. Naplňte je sýrem!

Smažené jím výjimečně, ale někdy je to zkrátka silnější než já! V lednici na mě koukalo pár obřích žampionů a tak přišel nápad je naplnit a osmažit v klasickém trojobalu. Abych kalorickou bombu trochu odlehčila, bramborová kaše k nim je bez másla a ze soj

projít na článek

Síla mrkve! Proč musí být důležitou součástí jídelníčku?

Snad všichni jsme v mládí o rodičů slyšeli, že musíme jíst mrkev, abychom měli zdravé oči. Pozitivní vliv mrkve na lidský zrak je prokázaný. Tato kořenová zelenina pomáhá lidskému tělu mnohem více. Měla by být pravidelnou součástí jídelníčku, jíst se můž

projít na článek

Pstruh pečený na zelenině je zdravá dobrota bez námahy

Na ryby v našem jídelníčku zapomínáme. Není se až tak čemu divit. Nemáme moře a pro čerstvé sladkovodní musí většina z nás do rybárny nebo supermarketu, což vždycky nevyjde. Jednou za čas se ale vyplatí se zvednout a zajet si například pro čerstvého pstru

projít na článek

Co jíst, když se chcete vyhnout chřipce nebo nachlazení?

Snad každý ví, že nejlepší obranou proti většině typů nachlazení i proti některým druhům virových onemocnění je prevence. Aby tělo dokázalo dobře odolávat nemocem, musí být v nejlepší kondici. Důležité je nejen cvičení a teplé oblečení, ale i správná živo

projít na článek

Luštěniny se hodí i do salátu. Vyzkoušejte kombinaci s avokádem

Na luštěniny v našem jídelníčku zapomínáme. Přitom jsou tak zdravé. Obsahují spoustu bílkovin a sacharidů, minerální látky, železo, vápník, hořčík a hlavně vitamíny skupiny B, které pomáhají třeba při praskání ústních koutků, depresi či vypadávání vlasů.

projít na článek

Jak nejvíce prospěje česnek vašemu tělu a co s tím mají společného plastový nůž a voda?

Česnek obsahuje velké množství vitamínů A, B, C, vápníku, jódu a selenu. Při důkladných rozborech se zjistilo, že v česneku je obsaženo více než 400 tělu prospěšných látek. Naučte se ho maximálně využít, stačí dodržovat několik zásad....]]>

projít na článek