Černooký salát s pečenou zeleninou a petrželkou

200 g fazolí černé oko, provensálské bylinky, 1 středně velký lilek, 2 mrkve, 1 cuketa, extra panenský olivový olej, 1 stroužek česneku, mořská sůl, černé olivy, hrst čerstvé petrželky, balzamikový ocet

projít na článek

Ochutnávky regionálních výrobků

Vážení zákazníci, dnes a stejně tak i zítra u nás můžete ochutnat a v akci zakoupit vybrané druhy salátů od regionální firmy Triton s.r.o. Např. Salát ze sýru s bílou plísní Hermína nakoupíte za 21,90kč/100g.

projít na článek

Vánoční cukroví

Nestíháte péct, umíte nejlepší bramborový salát na světě, ale cukroví nevypadá, jako cukroví? Nezoufejte, pokud jste z Hradce Králové, můžete si v Ternu koupit vánoční cukroví od regionálního dodavatele Triton mix za 999 Kč za 1 kg.

projít na článek

Ptačinec žabinec jako skvělý pomocník

Uzavírá se zimní období a přichází jarní rovnodennost, která je důležitým mezníkem. Končí zima a začíná teplejší a světlá polovina roku. Pro naše dávné předky bylo jaro zdrojem naděje a víry v hojnost. Věřme, že jarní období i nám přinese minimálně více z

projít na článek

Znáte ramen? Japonská polévka je u nás stále oblíbenější

Ramen je výživná polévka, která sice pochází z Číny, ale postupem času se stala japonským národním pokrmem. Jde o vývar s nudlemi, vejci a zeleninou. Podobně jako existuje spousta receptů na naši bramboračku nebo zelňačku, pocházejí z různých koutů Japons

projít na článek

Sváteční kaldoun sjátrovými knedlíčky

Jednou za čas si místo klasického vývaru uvařte kaldoun – polévku z drobů. Je sytější a hodí se ke speciálním příležitostem jako jsou svatomartinské hody. Nebo na Vánoce. Kaldoun můžete uvařit z jakékoliv drůbeže, nemusí být jen z husy nebo kachny. Zkuste

projít na článek