Úvodní stránka | Svět pečení a vše kolem, jak jde život. 25.8.2023

Hlavní stránka s příspěvky---Pekařina s Mirkem--- | Svět pečení a vše kolem, jak jde život. 25.8.2023

projít na web

Obrázkový recept

Játrový sýr s křepelčím vejcem The post Obrázkový recept first appeared on ---Pekařina s Mirkem---.

projít na článek

Jeden z nejlepších chlebů Mikulovické pekárny

The post Jeden z nejlepších chlebů Mikulovické pekárny first appeared on ---Pekařina s Mirkem---.

projít na článek

AKCE ŠKOLY S MÝMI DĚTMI

Byly minimálně dvě akce, které se opravdu vydařily a které se natrvalo vryly nejen do mé paměti. Zaprvé to byl několikadenní výlet s přespáním na chatě TJ Pardubice v Mladkově. Manželka zajistila sponzorské dary od spřáteleného řeznictví a z pekárny. Já j

projít na článek

Co jsem učil a koho jsem učil

Ředitel Josef P., zvaný Kamil mě přelanařil, abych učil pekaře. Postupně jsem učil všechny obory, které na učilišti byly. Počinaji oborem prodavač-ka, nejvíc žáků bylo v oboru kuchař/číšník, pak logicky navazoval obor cukrář-ka, dále řezník/uzenář a nakon

projít na článek

Poslední zvonění

Tentokrát nemyslím to, že chodí studenti po náměstí, dělají kravál a prosí o příspěvek na maturiťák. Chci něco napsat o mém posledním zvonění.Jak jsem byl po mnoha letech věrných služeb odejit ze školy. Na vždy a navěky. Dobrovolně s přinucením! Pro vážné

projít na článek

Pedagogika a psychologie taháky

Tím, že si píšete taháky, tak to děláte prioritně ne proto, aby jste z nich opisovali (protože to vždy nejde), ale zároveň se při tom učíte (ukládáte to na mozkový disk). Jsou to malé papírky, které se vejdou do dlaně, pod ruku (nebo holky pod sukni, pod

projít na článek

Bezlepková dieta

Celiakie je celoživotní autoimunitní onemocnění způsobené nesnášenlivostí lepku (glutenu). U lidí s touto nesnášenlivostí dochází působením lepku k rozvoji autoimunitního zánětu sliznice tenkého střeva, který vede k destrukci slizničních klků a mikroklků

projít na článek

Receptury-přepočty

Jsou to bohužel jen mrtvolky, čil print screen. V originále to jsou tabulky v Exelu. Jenže se mi nepodařilo je vložit do příspěvku, nevím jak na to. Kdyby mi někdo dokázal pomoct, tak bych byl rád. Šablona_tabulka Exel Tabulka EXEL Tabulka Exel

projít na článek

SÝRY

Sýrů je nepřeberné množství. Druhů, tvarů, konzistencí, atd., Navíc z dovozu z různých zemí, tradičně z Francie, Itálie a Španělska.Více je snad je masa, ale to proto, že je to maso-uzeniny. Jednak pultový prodej, výsek a plné regály včetně konzerv. [

projít na článek

MASO

V archivu mám nejvíce obrázků na kterých je maso, jako hlavní složka. Jsou to vesměs hotovky. [See image gallery at www.miric.cz]The post MASO first appeared on ---Pekařina s Mirkem---.

projít na článek

Rýže

Galerie jídel obsahujících rýži [See image gallery at www.miric.cz]The post Rýže first appeared on ---Pekařina s Mirkem---.

projít na článek

KNEDLÍK

Galerie hotových jídel s knedlíky [See image gallery at www.miric.cz]The post KNEDLÍK first appeared on ---Pekařina s Mirkem---.

projít na článek

Zapečený gotthaj

Obrázkový recept Příprava Před pečením Suroviny Po upečení Simax pekáč Na stole Dobrou chuť Na talíři Servírujeme Detail v míse Detail na talíři The post Zapečený gotthaj first appeared on ---Pekařina s Mirkem---.

projít na článek

BRAMBORY (erteple, kobzole)

Dají se dělat na mnoho způsobů. My je děláme vesměs takto: Oškrábané vařené v celku Nakrájené na kostičky a uvařené Vařené ve slupce (např. na bramborový salát) Pečené v troubě se slupkou čli olupsije, neboli pečoky Pečené osminky v troubě

projít na článek

HOLBA

Byli jsme na exkurzi. Pro chlapy super, protože není nic více sexy, než se napít čerstvě natočeného piva přímo z tanku. The post HOLBA first appeared on ---Pekařina s

projít na článek