Úvod - GASTRO REPORT & MINUTKA CAFÉ & PATISSERIE

Oficiální časopis Asociace kuchařů a cukrářů ČR. Každé číslo vám přinese novinky z celého světa gastronomie, zajímavé koncepty,technologie, reportáže z významných akcí i rozhovory s těmi úspěšnými v oboru.

projít na web

Pivo na Pražském hradě teklo proudem, dorazil i pan prezident

Brány Pražského hradu se v pátek a sobotu otevřely pivním fandům. Proběhl zde totiž Festival minipivovarů na Pražském hradě, který pořádá Českomoravský svaz minipivovarů. Hlavním účelem 11. ročníku této degustační akce roku bylo představit veřejnosti prod

projít na článek

Komentář PYTLOUN HOTELS kvývoji cestovního ruchu a návštěvnosti za 1.čtvrtletí

Česká hotelová síť PYTLOUN HOTELS, která působí na trhu již od roku 2003 a provozuje čtrnáct designových, tradičních a apartmánových hotelů v České republice, oznámila statistiky obsazenosti a zájmu tuzemských a zahraničních hostů po ubytování v její síti

projít na článek

Dobrovaření s Emmou Smetanou a Jordanem Hajem vrestauraci Červený Jelen

V oblíbené pražské restauraci Červený Jelen už třetím rokem v rámci projektu Dobrojídlo pokračují v konání dobrých skutků. Tentokrát se ke zdejšímu týmu coby „dobroexternisté“ připojí Emma Smetana a Jordan Haj. Pod taktovkou šéfkuchaře Marka Fichtnera ve

projít na článek

Stanovisko AHR ČR kohlášeným změnám DPH

Asociace hotelů a restaurací České republiky vítá skutečnost, že vláda vyslyšela požadavky a argumenty provozovatelů ubytovacích a stravovacích zařízení, aby služby ubytování a stravování zůstaly ve snížené sazbě. Je to trend, kterým se vydává celá Evrops

projít na článek

Vítězem národního kola proslulé kuchařské soutěže Bocuse d’Or je Dominik Unčovský

V pražském O2 universu v sobotu 6. května skončilo třídenní vrcholné kuchařské klání – české národní kolo prestižní světové kuchařské soutěže Bocuse d’Or. Rozhodnutím mezinárodní poroty se vítězem stal Dominik Unčovský, na druhém místě skončil Patrik Bečv

projít na článek

Hvězdy české gastronomické scény zazáří na festivalu MAKRO CZECH GASTRO FEST

Všichni příznivci české gastronomie, renomovaní profesionálové i laičtí nadšenci, milovníci výtečného jídla a pití, odpočítávají poslední dny zbývající do začátku MAKRO CZECH GASTRO FESTu.  Akce se koná od čtvrtka 4. do soboty 6. května v O2 universu v Pr

projít na článek

Zvýšením DPH by vláda české gastronomii jednoznačně podkopla nohy

Zvýšením DPH by vláda české gastronomii jednoznačně podkopla nohy, míní AMSP ČR. Luboš Kastner, člen představenstva AMSP ČR a garant projektu Moje restaurace, navíc aktivní podnikatel v gastronomii je navíc přesvědčen, že zvýšení daní nepovede k tomu, aby

projít na článek

Pozvánka AHR ČR Roadshow, 16.5., Pinia Hotel Resort, Špindlerův Mlýn

Milí kolegové, rádi bychom vás pozvali na Roadshow exluzivně do horské oblasti Krkonoš. Roadshow se bude konat 16. Května 2023 v Pinia Hotel & Resort Špindlerův Mlýn. Budeme velmi rádi, pokud naše pozvání i z přilehlých regionů přijmete a společně se

projít na článek

Zdražit má i tvrdý alkohol

Zhruba 1,1 mld. Kč do rozpočtu navíc chce stát získat zvýšením spotřební daně z lihovin. Podle ministerstva financí by měla v příštím roce stoupnout o 10 %, např. cena půllitrové lahve vodky by se tím zvýšila v průměru o 8 Kč. Unie výrobců lihovin s pláne

projít na článek

Zdanění tichého vína přinese až čtyři miliardy

Zvyšování daní by se mohlo dotknout i tichého vína, které na rozdíl od šumivého není v ČR zatíženo spotřební daní. Podle odhadů ministerstva financí by to do státního rozpočtu mohlo přinést až 4 mld. Kč ročně. V praxi by to znamenalo zdražení lahve vína p

projít na článek