Turistický gurmán - Fotografický blog o cestování po krásách ČR

Fotografický blog o cestování po krásách ČR

projít na web

Cizrnová polévka s rozmarýnem

100 g plátků slaniny, 2 lžíce oleje, 1 stroužek česneku, 1 bobkový list, 2 snítky rozmarýnu, 2 konzervy nakládané cizrny, 1 l zeleninového vývaru, sůl, pepř, 1 bageta  Polovinu slaniny nakrájíme na kostičky a spolu s olejem krátce orestujeme. Přidáme na p

projít na článek

Naučná stezka Okolím Vonoklas

Přes osm kilometrů cesty okolo Vonoklas s výhledy do údolí Berounky a na Český kras. Tak to je NS Okolím Vonoklas, po které jsme se dnes vydali. I když bylo počasí nevlídné, potkáváme mnoho turistů. Vždyť Vonoklasy jsou jakýmsi uzlem turistických značek.

projít na článek

Batátové noky

500 g batátů, 1–2 lžíce olivového oleje, 1 ricotta, 3 lžíce strouhaného parmazánu, 2 lžičky soli, 2 hrnky hladké mouky + dle potřeby, kousek másla, 150 g anglické slaniny, 1–2 cibule, hrst čerstvých šalvějových lístků  Batáty oškrábeme, nakrájíme na čtvrt

projít na článek

Křivoklátskými lesy na Nový Jáchymov

Cíl dnešní cesty vedl do Nového Jáchymova pod Krušnou horou a to kousek od středočeského Berouna. Podobnost názvů s Jáchymovem v Krušných horách není vůbec náhodná. Jáchymov se stal inspirací, a to hlavně i kvůli tomu, že i zde se začala těžit a zpracováv

projít na článek

Salát s uzenou panenkou

1 ledový salát, 6–8 menších rajčat, 1 červená paprika, hrst najemno nasekaných kaparů, 3 vejce uvařená natvrdo, 250 g uzené panenky Zálivka: 2 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce tekutého medu, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce balzamikového octa, sůl, pepř,

projít na článek

Ze Starého Plzence na Radyni

Náš dnešní výlet začal na exkurzi ve vyhlášené „sektárně“ ve Starém Plzenci. Tady se vyrábí náš populární sekt a my jsme mohli během návštěvy odhalit alespoň část tajemství jeho výroby i s vlastní degustací šumivého vína. Příjemně osvěženi pak vyrážíme do

projít na článek

Vánoční houbanec

¾ hrnku sušených hub, 7 housek (nejlépe den starých), kousek másla, 1 větší cibule, 100 g slaniny, 4 vejce, 2–3 lžíce krupice, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, mléko dle potřeby  Nejdříve zalijeme houby vroucí vodou a necháme takto louhovat asi 30 minut. Za

projít na článek

Okolo Vráže podél řeky Otavy

Možná mě k tomuto výletu inspirovala dávná vzpomínka, kdy jsme s kamarádem tábořili na březích Otavy právě u Vráže u Písku. Tenkrát naše cesta vedla po vodě až do Prahy. Tak proč neprozkoumat řeku která přitéká od Písku? My se tedy pouštíme proti proudu r

projít na článek

PF 2024

PF 2024 The post PF 2024 first appeared on Turistický gurmán.

projít na článek