Cizrnová polévka s rozmarýnem

100 g plátků slaniny, 2 lžíce oleje, 1 stroužek česneku, 1 bobkový list, 2 snítky rozmarýnu, 2 konzervy nakládané cizrny, 1 l zeleninového vývaru, sůl, pepř, 1 bageta  Polovinu slaniny nakrájíme na kostičky a spolu s olejem krátce orestujeme. Přidáme na plátky nakrájený česnek, bobkový list, rozmarýn a necháme rozvonět. Pak přidáme slitou a propláchnutou cizrnu a vše zalijeme zeleninovým vývarem. Vaříme asi 20 minut. Pak vyjmeme bobkový list, větvičky rozmarýnu a část cizrny. Zbylou polévku rozmixujeme a dochutíme solí a pepřem. Zbylé plátky slaniny na suché pánvi opečeme. Vyjmeme je stranou a na tuku ze slaniny opečeme na plátky nakrájenou bagetku. Porce polévky pak dozdobíme plátky slaniny, cizrnou a opečenou bagetkou. Počet porcí: 5 Doba přípravy: 30 minutThe post Cizrnová polévka s rozmarýnem first appeared on Turistický gurmán.

projít na článek

Naučná stezka Okolím Vonoklas

Přes osm kilometrů cesty okolo Vonoklas s výhledy do údolí Berounky a na Český kras. Tak to je NS Okolím Vonoklas, po které jsme se dnes vydali. I když bylo počasí nevlídné, potkáváme mnoho turistů. Vždyť Vonoklasy jsou jakýmsi uzlem turistických značek.

projít na článek

Mrkvová polévka

Mrkvová polévka je chuťově velmi zajímavá a ocení ji zajisté všichni gurmáni. Mrkvová polévka je vhodná jak pro malé děti, tak i pro nemocné se zažívacími potížemi.

projít na článek

Vánoční hrachová polévka od babičky

Štědrovečerní, vánoční hrachová polévka se podává všude tam, kde moc nechutná rybí ;). Hrachová polévka... Příspěvek Vánoční hrachová polévka od babičky pochází z Videorecepty

projít na článek

Brokolicová krémová polévka od Pohlreicha

Brokolicová polévka podle Zdeňka Pohlreicha je krémová polévka, v níž skvěle zužitkujete i košťál. Měla by vynikat krásně svěží a sytou barvu, být ochucená pečeným česnekem a zahuštěná krémovým sýrem.

projít na článek

Rajská polévka

Polévka je grunt. Recepty na polévky jsou různorodé a každý si vybere z velké nabídky dle momentální chuti. Také rajskou polévku lze připravit buď tradičním způsobem, kdy jsou ve vodě vyvařeny originální suroviny, nebo ji můžeme nachystat z instantní směs

projít na článek