Restaurace | Pivovar Národní | Česko

Najdete nás v prostorách Voršilského kláštera a přímém sousedství Nové scény. V Pivovaru Národní můžete ochutnat českou i mezinárodní kuchyni a hlavně vaříme vlastní pivo Czech Lion. V létě si užijte pohodu na největší pivní zahradě v centru Prahy.

projít na web

CHCEŠ SE PŘIPOJIT DO TEAMU PIVOVAR NÁRODNÍ?

Chceš zažít atmosféru místa, kde se vaří domácí pivo a rovnou jej čepovat našim hostům? Pracuj u nás jako výčepní! Co neumíš, tě rádi doučíme. Dále hledáme čišníka/servírku na HPP i na brigádu! Baví tě pracovat v kolektivu a máš rád/a ruch hospody? Poku

projít na článek

Máme nové menu!

Od nového roku 2022 máme nové menu! Přidali jsme pár nových specialit, které si zaručeně zamilujete! Patří mezi ně například nové burgery, čevabčiči na špejli nebo výtečné bramborové šišky. V menu ovšem najdete i dosavadní speciality, kterým jsme jen mali

projít na článek

Golden Rooster 11

Již od pondělí máme na čepu nový speciál - originální ležák Golden Rooster 11, který je specifický svým aroma, vyšší hořkostí a vůní po tropickém ovoci. Naši sládci pro Vás připravili další speciálek, který je vařený z českého a karamelového sladu. Má zl

projít na článek

Jaroslav Košťák

Za recepturou našeho piva Czech Lion stojí náš sládek Jarda Košťák. Jarda vystudoval pivovarskou průmyslovku v Podskalské ulici, kde odmaturoval v oboru sládek - sladovník. Školu mu vybral tatínek, který miloval pivo a chtěl mít ze svého syna sládka. Poté

projít na článek

CRAZY MUSTANG ALE 13

Vyzkoušejte nový originální Crazy Mustang ALE 13, který chutná po vinné révě a angreštu. Připravili jsme pro Vás další ze speciálů - tentokrát je to Crazy Mustang. Tento osvěžující ALE chutná po vinné révě a angreštu. Jedná se o "single beer" - pivo jedn

projít na článek

ŠNECI V PIVOVARU NÁRODNÍ

První zmínka o konzumaci šneků na našem území byla již v 16. století. Později se z tohoto pokrmu stalo tradiční postní jídlo v době oběda Štědrého dne. Nejprve to bylo jídlo typické spíše pro chudinu. Postupem času se tento pokrm přesunul z chudých vrstev

projít na článek

WILD TIGER IPA 13

Ochutnejte náš nový speciál India Pale Ale - WILD TIGER 13, který má borovicové, broskvové a limetkové aroma. Připravili jsme pro Vás další podzimní speciálek - polotmavou IPU. Je vařený z českého a mnichovského - karamelového sladu. Specifické aroma dodá

projít na článek

Třicet let svobody!

Blíží se 17/11/2019, kdy budeme společně slavit 30 let svobody

projít na článek

SVATOMARTINSKÉ HODY

Přijďte k nám do Pivovaru na Svatomartinské hody! Pochutnat si můžete nejenom na 1/4 husičky s červeným zelím, chlupatými knedlíky a bramborovými lokšemi, ale i na husím kaldounu nebo na domácím jablečném závinu. Všechny tyto dobroty nabízíme již pátku

projít na článek

Fatty Rabbit APA 14

Máme tu nový speciál, který pro Vás uvařili naši sládkové - Fatty Rabbit APA 14. Má limetko - citrónové aroma. Je vařen pouze z plzeňského sladu a jednodruhového chmelu. Lahodnou chuť a výrazné aroma dodává americký chmel Citra. Chmel byl také přidán po

projít na článek

Lionfish ALE 13

Zářijovým speciálem je Lionfish ALE 13. Naši sládci Jarda a Honza pro Vás uvařili další speciál - tentokrát single hop a single malt, který se výborně pije. Je vařený pouze z plzeňského sladu a jednodruhového chmelu. Lahodnou chuť a výrazné aroma s nádech

projít na článek

FROG PRINCE ALE 11

Speciálem na měsíc květen je Frog Prince ALE 11!  Uvařil jsem pro vás speciální Ale 11. Jedná se o svrchně kvašenou a velmi dobře pitelnou 11. K vaření jsem použil plzeňský a karamelový slad. Aroma po grepech a limetách dodávají pivu americké chmely Simco

projít na článek

Rozhovor s Tomášem Bížou - ředitelem Pivovaru Národní

Tomáš Bíža byl u zrodu Pivovaru Národní. Dnes a denně se v rámci své pozice potýká s nejrůznějšími výzvami ať už ohledně zaměstnanců, hostů nebo chodu Pivovaru jako takového. Přesto svou práci zbožňuje a neměnil by. Máš rád pivo?Ano, už od malička. Rodi

projít na článek

Pavol Glončák

Šéfkuchař v kuchyni občas zakřičí. A také chodí rád mezi hosty… Už odmalička to bylo skoro jasné. Vůně jídla bude jeho osudem. Jeho tatínek byl řezník a z kuchyně ho rozhodně nevyháněl. Naopak – už jako malý v kuchyni tátovi pomáhal.Proto bylo téměř pocho

projít na článek