Rozhovor s Tomášem Bížou - ředitelem Pivovaru Národní

Tomáš Bíža byl u zrodu Pivovaru Národní. Dnes a denně se v rámci své pozice potýká s nejrůznějšími výzvami ať už ohledně zaměstnanců, hostů nebo chodu Pivovaru jako takového. Přesto svou práci zbožňuje a neměnil by. Máš rád pivo?Ano, už od malička. Rodiče mě nechávali napít piva už od dětství. Možná právě díky tomu jsem nikdy nepropadl častému vysedávání v hospodách a nadměrné konzumaci alkoholu. I když teď sedím v pivovaru každý den…(smích) Vždyť pivo je přece lék! Jaké pivo máš nejradši? No to naše přece – Czech Lion! A proč?Protože je zadarmo! (smích) Né, mám ho rád, protože je to poctivý dobrý ležák a vím, jak a z čeho je uvařen. Jak často piješ pivo? Dříve jsem pil pivo skoro po každém jídle, dnes už jsem to omezil. Né, že by mi nechutnalo, ale s přibývajícím věkem přibývají i kila, a tak se snažím (sice trochu marně) udržet se ve formě. (smích) Jaké to je šéfovat pivovaru?Šéfovat pivovaru je hezká práce, ale šéfovat lidem v pivovaru je už složitější. Práce s lidmi je obecně náročná, ale i tak mě to baví. Jaké bylo tvé vysněné povolání? Číšník nebo klenotník. Volba padla na číšníka a od té doby, což je již 35 let, se pohybuji v gastronomii. Tak tady v pivovaru mám alespoň k tomu českému klenotu blízko! (smích) Co tě na práci těší nejvíce?Když se věci daří, když je zákazník spokojený, když je pohoda v práci a panuje dobrá atmosféra nejen mezi hosty, ale i na place mezi kolegy. Co děláš ve volném čase? Co je to volný čas? (smích) Co je na Pivovaru Národní unikátního?Hned po pivu je Pivovar Národní unikátní svou největší a nejhezčí zahrádkou v centru Prahy. Zahrádka se nachází mezi Novou scénou Národního divadla a klášterem Voršilek a má kapacitu 240 míst. Také interiér restaurace je prostorný, a tak jsme schopni zorganizovat i velké skupinové večeře. V pivovaru máme otevřenou spilku (místo, kde probíhá fermentace piva), což dnes už jen tak někde neuvidíte. Navíc naši sládci vaří každý měsíc nový originální speciál, který nikde jinde neochutnáte! Jaké je tvoje oblíbené jídlo v pivovaru?Jakákoli jídla připravená na grilu, hlavně maso. Jaká je klientela Pivovaru Národní?I přesto, že jsme v samém srdci Prahy a člověk by tu čekal samé cizince, tak si k nám cestu najde i česká klientela. Navštěvuje nás i řada známých osobností – herci, politici, sportovci atd. Je nějaká vize značku Czech Lion rozšiřovat?Určitě ano. Je několik projektů se značkou Czech Lion, ale nechtěl bych je teď zmiňovat, abych je nezakřikl. Kolik nejvíce piva jste vytočili za den?Přesné číslo z hlavy nevím, ale myslím, že rekord byl přes 600 l. To je ale vážně extrém.

projít na článek

Rozhovor ředitele VÚŽV Dr. Ing. Pavla Čermáka s redaktorem Asociace soukromého zemědělství v ČR Tomášem Zavadilem

Zemědělský výzkum v ČR probíhá na celé řadě institucí s rozmanitým zaměřením. Různými tématy spojenými s chovem hospodářských zvířat se zabývá Výzkumný ústav živočišné výroby, v. v. i.  Nejen o možnostech aplikace výsledků výzkumu zaměřeného na živočišnou

projít na článek

Rozhovor s CEO

Kam směřujeme, jak se vyvíjíme a co chystáme za další novinky - to vše se můžete dozvědět v rozhovoru s ředitelem ABC Tiskárny.

projít na článek

Rozhovor s ředitelem CKTCH pro iDNES

Před čtyřiceti lety asistoval v brněnsk Fakultn nemocnici u svat Anny při prvn spě n transplantaci jater v Česk republice. Pro tehdy devětadvacetilet ho Petra Němce lo o z sadn okamžik. Nev edn z žitek jej utvrdil v tom, kam se chce v kari ře ub

projít na článek

Počernický pivovar

Počernický pivovar se řadí k dalším společnostem, které v Čechách těží z rozsáhlé pivovarnické tradice. Co nabízí? O pivovaru Panský dvůr – Dolní Počernice  Jedná se o minipivovar, který, jak už napovídá jeho název, sídlí v Dolních Počernicích, které jsou

projít na článek

Pivovar Hendrych, Vrchlabí

Popularita lokálních pivovarů a minipivovarů poslední dobou značně narůstá. Pokud patříte mezi fanoušky tekutého chleba, můžete navštívit například rodinný pivovar Hendrych, který svá piva vaří na okraji města Vrchlabí. Historie pivovaru Hendrych Myšlenka

projít na článek