Recept svíčková na smetaně | Recept svíčková na smetaně

Svíčková je naše národní jídlo, což potvrzuje i nedávno zveřejněná malá anketka, v níž měli uživatelé odpovědět na jednoduchou otázku, které jídlo je podle nich nejvíce české. Na prvním místě se umístilo knedlo-zelo-vepřo, na druhém potom svíčková. Třetí místo obsadila...

projít na web

Hovězí maso

Svíčková (nikoliv omáčka) je sval uložený podélně pod bederními obratly. Svíčková představuje to nejlepší, nejlibovější a nejkřehčí maso. Na svíčkovou omáčku jej samozřejmě můžeme použít. Každý ať si ale zhodnotí, jestli není z pravé svíčkové lepší udělat

projít na článek

Houskový knedlík

Houskový knedlík, tak jak ho známe dnes, se poprvé na stolech českých kuchyní objevil v 19. století. Ve starověku a středověku existoval knedlík jako šiška s masem a máčenou houskou. Tehdy byl knedlík hlavní jídlo, a ne příloha. Houskový knedlík nebo jeho

projít na článek

Svíčková Stroganoff

Svíčková a lá Stroganoff je tradiční ruská úprava hovězího s nakyslou omáčkou (rus. Бефстроганов Befstróganov). Její původ se datuje do 19. století, ale brzy se rozšířila do celého světa. Název pravděpodobně pochází z významné ruské rodiny Stroganovů, nej

projít na článek

Historie svíčkové na smetaně

Česká tradiční kuchyně je založena na surovinách, které se u nás hojně vyskytují brambory, česnek, petržel, celer, mrkev, maso, luštěniny, obilniny, chmel atd. Za dva pilíře české tradiční kuchyně lze považovat polévky a omáčku, která je servírována s ma

projít na článek

Ahoj všichni!

Vítejte ve WordPressu. Toto je první, ukázkový příspěvek. Můžete jej upravit nebo vymazat a začít s vlastním publikováním!

projít na článek

Recept svíčková na smetaně

Svíčková je naše národní jídlo, což potvrzuje i nedávno zveřejněná malá anketka, v níž měli uživatelé odpovědět na jednoduchou otázku, které jídlo je podle nich nejvíce české. Na prvním místě se umístilo knedlo-zelo-vepřo, na druhém potom svíčková. Třetí

projít na článek