Houskový knedlík

Houskový knedlík, tak jak ho známe dnes, se poprvé na stolech českých kuchyní objevil v 19. století. Ve starověku a středověku existoval knedlík jako šiška s masem a máčenou houskou. Tehdy byl knedlík hlavní jídlo, a ne příloha. Houskový knedlík nebo jeho nesčetné varianty jsou součástí národních kuchyní v i v Rakousku, Tyrolsku a Bavorsku. Houskový [...]

projít na článek

Recepty na karlovarský houskový knedlík

Karlovarský knedlík je nejen vynikající příloha, ale svou mozaikou působí zároveň i jako dekorace hlavního pokrmu. Karlovarský houskový knedlík obsahuje minimum přidané mouky, tím pádem se pečivo nezalévá takovým množstvím těstíčka, a o to více si pak můž

projít na článek

Speciální nabídky

od 27. ledna do vyprodání sortimentu Polévka Silný zvěřinový vývar s domácími nudlemi a játrovými knedlíčky 55 Kč Hlavní jídla 200g Zvěřinový guláš s houskovým knedlíkem, cibulka, křen 165 Kč 200g Šťavnaté zvěřinové biftečky s houbami, bramborová kaše 175

projít na článek

Jak se dělá karlovarský knedlík

Karlovarský knedlík svou mozaikou působí zároveň jako dekorace, a když jej uvidíte na svém talíři, nemáte na rozdíl od jiných knedlíků pocit sytosti dříve, než vůbec ochutnáte. Karlovarský knedlík je výtečnou přílohou ke svíčkové.

projít na článek

Knedlík, který cinká

Po příkladné péči o pivo a zavedení zrání masa do zdejší kuchyně v Ambiente zaměřili pozornost na mouku

projít na článek

Plněné knedlíky

Knedlík je vařený pokrm vyrobený z těsta. Složení těsta se podle různých receptů velmi liší. Knedlíky mohou být bez náplně nebo s nejrůznější náplní. Formují se do tvaru koule nebo šišky a vaří se v osolené vodě nebo v páře. Jsou velmi důležitou součástí

projít na článek