Najděte správnou cestu jak přibrat. Zdravě, trvale, bez stresu a přejídání. Podívejte se jak nabrat na váze.
Většina populace řeší hlavně problém s nadbytečnými kilogramy a hledá různé způsoby, jak tyto kila navíc shodit. Nabrat totiž pár kilogramů navíc na dovolené u moře, během rekonvalescence po úrazu, nebo jen proto, že člověku začalo chutnat v nové restaura
Přibrat na váze a pěkně si vytvarovat křivky může být někdy složitější než zhubnout. Jedinci, které trápí příliš štíhlá postava, by tento problém měli nejdříve probrat s lékařem, aby vyloučili případné zdravotní důvody hubenosti. Poté mohou zvážit spolupr
Podíl sacharidů a tuků v jídelníčku je velmi individuální. Někdo velmi dobře zdravotně prospívá při vysoko-sacharidovém režimu s omezením tuků, jiný nedá dopustit na ketogenní režim s minimem sacharidů a vysokým příjmem tuků. Já osobně považuji za optimál
Sacharidy jsou pro nás hlavním zdrojem energie, ale zároveň jsou jednou z hlavních příčin obezity a dalších vážných zdravotních problémů. Pro pochopení, proč nám některé sacharidy škodí a jiné prospívají, nám pomohou dva výchozí termíny, ve kterých je dob
Sacharidy (cukry, uhlovodany) jsou pro nás, spolu s tuky, hlavním zdrojem energie. Potřebujeme je pro správné fungování centrálního nervového systému a pro udržování stálé hladiny cukru v krvi (glykémie). Ve formě jaterního a svalového glykogenu tvoří ene
Tuky (lipidy) patří spolu s bílkovinami a sacharidy k základním makroživinám. Pro zdravého člověka by podíl tuku na celkovém energetickém příjmu měl tvořit cca 25-30 %, pro představu jde o 60-90 g tuku. Příjem tuku by neměl být nižší než 20 % energetickéh
Bílkoviny (proteiny) jsou základním stavebním materiálem těla. Tkáně podléhají neustálé degradaci a musí být znovu vytvářeny. Proto je adekvátní příjem bílkovin životně důležitý. Bílkoviny jsou v zažívacím ústrojí působením enzymů rozloženy na základní pr
Zásadou zdravého stravování je používání základních, průmyslově nezpracovaných potravin v nejlepší dostupné kvalitě. Při jejich nákupu je potřeba číst etikety se složením potravin, eventuálně dát pozor na čerstvost a zralost. Vhodné potraviny Zelenina: As
Pojem „zdravý talíř” vznikl před několika lety v USA (www.health.harvard.edu/staying-healthy/healthy-eating-plate). Jde o velmi praktickou pomůcku, která jednoduše demonstruje zdravé stravování. Stačí si představit větší talíř, na který v duchu naskládáme
Doplňky stravy nepředstavují pouze zpestření všedního jídelníčku. Často obsahují prospěšné látky pro náš organismus. Jsou tak vhodné třeba pro lidi toužící přibrat nějaké to kilo nebo pro ty z vás, co naopak chtějí něco zhubnout. Trh je dnes přeplněný výž
Útlá knížka nabitá energií, tak by se ve stručnosti dala charakterizovat publikace Energetické kuličky s podtitulem Vysokoproteinové recepty pro lepší vitalitu a zdraví. Celá je, jak jinak, o energetických kuličkách. Pro ty, kteří se s nimi ještě nesetkal
Kolik energie denně potřebuje vaše tělo? A kolik energie denně potřebuje vaše tělo, abyste přibrali? To jsou základní otázky, na které byste měli znát odpověď. Správné množství přijaté energie během dne totiž tvoří základní stavební kámen úspěšného přibír
Ptáte se, jaké věci vám cestu za přibráním ulehčí? Dobře zpracovaný plán mezi ně rozhodně patří. Vytvořte si jej sami podle sebe! Ujasníte si několik důležitých věcí, které vás poženou kupředu a pomohou vám překonat nejednu krizi na cestě k úspěšnému přib
Podváha může být příznakem onemocnění, resp. jeho důsledkem. Nicméně i podváha sama o sobě přináší některá zdravotní rizika. S jakými zdravotními riziky je tedy podváha spojena? Jak mohou být závažná? Podváha organismu rozhodně neprospívá. Pokud trpíte po
Nízká váha nebo skokový úbytek váhy, obzvláště ve spojení s dalšími příznaky, jsou projevem nemoci. Podváha či úbytek váhy je spíše jejím důsledkem nebo projevem než její příčinou. Pokud máte diagnostikované nějaké chronické onemocnění, pokles váhy může b