Krkovice - nejlepší recepty. Langoše z bílého jogurtu. Jelení guláš. Hrnková bábovka. Slepice na paprice – recepty. Tvarohový krém do dortu. Výpis z katastru nemovitostí podle jména. Srnčí guláš. Dušená kapusta. Rajská polévka z protlaku. Pečené vepřové koleno.
Vepřové maso je v české kuchyni oblíbené. Obsahuje sice značné množství tuků, cholesterolu, ale také bílkoviny a minerální látky. Vepřová panenka je nejen nejlibovější a nejméně tučné maso z prasete, ale také nejlahodnější a nejjemnější. Při jejím nákupu
Smetanová omáčka je základ pro jakoukoliv další úpravu jídel dle naší fantazie. Přidáním šunky, sýra nebo hub ji změníte pokaždé k nepoznání. Tyto krémové omáčky jsou jemné, většinou mléčné nebo smetanové, hodí se k teplým vařeným masům nebo k zeleninám a
Gardénie je známá a oblíbená rostlina, která byla donedávna pouze ozdobou interiérů. V devadesátých letech minulého století se však podařilo vyšlechtit několik kříženců, kteří dokážou přežít i naše zimy. Vývoj se nezastavil, a tak můžeme i v následujících
Rajče jedlé, též lilek rajče je trvalka bylinného charakteru pěstované jako jednoletka. Patří do čeledi lilkovitých. Pochází ze Střední a Jižní Ameriky. Plodem je bobule, rajské jablko neboli rajčátko, zkráceně rajče. Nezralé (zelené) plody rajčete mohou
Zamioculcas (Zamioculcas zamiifolia), nebo také zamiokulkas, se v současnosti řadí mezi nejoblíbenější pokojové rostliny. Nejen kvůli tomu, že jde o mimořádně dekorativní stálezelenou rostlinu, ale i z toho důvodu, že je jeho pěstování v podstatě nenáročn
Rukola, listová zelenina používaná nejčastěji v syrovém stavu na salát a zeleninové oblohy, je doslova zásobárnou vitamínů a minerálních látek. Její lístky se dají koupit ve větších prodejnách, ale protože je považována za nadstandardní lahůdkovou zelenin
Muškáty (pelargonie) patří k nejoblíbenějším balkónovým i hrnkovým květinám. Jsou populární snad po celém světě, a to díky svým krásným květům. První pěstovaný druh pelargonie byla Pelargonium triste, přivezená roku 1600 do Evropy z Jižní Afriky. Nejdříve
Kuře na paprice sice nepatří do typicky jarního jídelníčku, ale protože se jedná o klasickou recepturu, známou již z kuchyní našich prababiček, s charakteristicky dokonale vyhraněnými chutěmi jednotlivých surovin, nemusíme se určitě bát postavit tento pok
Příprava půdy má velký význam pro úspěšnost pěstování všech plodin. Cílem každého pěstitele je připravit optimální podmínky pro růst a vývoj kulturní plodiny a tím i pro dosažení vysokého výnosu v odpovídající kvalitě. Orba nebo rytí jsou základním opatře
Většina pěstitelů ovocných stromků si klade různé otázky. Mezi ně patří například i dotazy týkající se toho, kdy a jak se mají hnojit stromy a jakým způsobem se projevují příznaky nedostatku minerálních látek. V následujícím příspěvku si více rozebereme p
Pečené kuře je klasický pokrm, který můžeme servírovat ve všední den i ve svátek. Nespornou výhodou je hlavně jeho příprava. Často stačí kuře naložit do marinády, správně okořenit nebo zvolit správnou nádivku. Aby nám nezevšednělo, lze ho doplňovat nejrůz
Hnojiva jsou směsi používané pro zlepšení růstu rostlin. Obvykle jsou aplikována přes půdu (pro příjem kořeny) nebo hnojením listů (pro příjem listy). Hnojiva obvykle poskytují v různých poměrech tři hlavní biogenní prvky (dusík, fosfor, draslík), sekundá
Svilušky, lidově nazývané taky červení pavoučci, jsou 0,5–0,7 mm velcí roztoči z kmene členovců. Dokážou se velmi rychle množit, při přemnožení pak způsobují značné škody a úhyn rostlin. Škodí na zelenině, ovocných stromech, jehličnanech, travinách, najít
Česnečka je vynikající polévka, která díky obsahu blahodárného česneku posiluje náš imunitní systém a podporuje tak naše zdraví. Česnečka nepatří mezi polévky, které se zařazují do slavnostních menu, a většinou se jí nevěnuje žádná mimořádná pozornost. Na
S pokojovými rostlinami se cítíme lépe, to není domněnka, ale vědecky ověřená skutečnost. Rostliny čistí vzduch a zachytávají prach a další nečistoty. Zvyšují také vzdušnou vlhkost, zlepšují prostředí domova. Základním předpokladem ovšem je, že vaši péči