České nápady cz - nápady českého kutila

Krkovice - nejlepší recepty. Langoše z bílého jogurtu. Jelení guláš. Hrnková bábovka. Slepice na paprice – recepty. Tvarohový krém do dortu. Výpis z katastru nemovitostí podle jména. Srnčí guláš. Dušená kapusta. Rajská polévka z protlaku. Pečené vepřové koleno.

projít na web

Draselné mýdlo jako postřik na škůdce

Mšice dokážou znepříjemnit život každému milovníkovi rostlin. Nejdřív se jich objeví pár, kterých si možná ani nevšimneme, a najednou máme obsypané všechny květinky, které nejenže vypadají ošklivě, ale navíc velmi rychle začínají chřadnout. A pak se samoz

projít na článek

Pilatka švestková nepřežije postřiky přípravkem Calypso

Mnoho pěstitelů švestek, které trápí pilatka švestková, znovu objevuje hodnotu přípravku Calypso® – a to především proto, že je levný a efektivní. Na rozdíl od některých starších chemických přípravků používaných na pilatku švestkovou je relativně bezpečný

projít na článek

Zdravé recepty na snížení cholesterolu

Jak snížit cholesterol vhodnou stravou? Jde to, když budete používat potraviny s vysokým obsahem tuků s mírou. Zatímco malé množství cholesterolu je nezbytné pro dobré zdraví, příliš mnoho cholesterolu může vést k vážným zdravotním problémům. Tyto výživné

projít na článek

Kroucení okurek hadovek

Proč se mi moje okurky kroutí? Kadeřavost plodů okurky je běžným stavem okurek. Existuje mnoho příčin a jejich objevení vyžaduje, abyste provedli trochu detektivní práce, abyste mohli situaci napravit.Jak se vyhnout deformovaným, krátkým a tlustým nebo oh

projít na článek

Černání rajčat

Obvyklá zahradnická otázka zní: "Co dělat když černají Rajčata?Proč moje rajčata černají?" Odpověď je jednoduchá - nedostatek vápníku. Nedostatek vápníku u rostlin je fyziologická porucha rostlin a je způsobena nedostatkem příjmu vápníku. Může za to nedos

projít na článek

Černé mušky na rajčatech

Rajče má svůj původu v Jižní Americe a díky tomu má jen velmi málo přirozených škůdců zde v České republice, přesto ale bude trpět obvyklými škůdci, zvláště pokud jsou pěstovány ve skleníku. Ve skutečnosti je mnohem pravděpodobnější, že se setkáte s probl

projít na článek

Dipladenia známá také jako brazilský jasmín

Dipladenia pochází z Brazílie, kde roste jako pnoucí liána. Proto se jí také říká brazilský jasmín. Vyskytuje se v prostředí s vysokou vzdušnou vlhkostí a stálou teplotou. Na náš trh přišla nedávno a zákazníky na první pohled zaujala svými obrovskými, obv

projít na článek

Vitálka s čím ji kombinovat

S čím kombinovat vitálku? Ať už je to otázka prostoru nebo jen barevných preferencí, květináče s kombinací několika různých rostlin jsou všude. Možná je to proto, že je tak zábavné je tvořit, protože nabízejí okamžité uspokojení.Neexistují žádná pravidla

projít na článek

Krůtí stehna podle Pohlreicha

Zdeněk Pohlreich předvedl skvělý recept na krůtí stehna na kari s mandlemi. Používá k tomu vykoštěné krůtí stehno, o kterém říká, že je do omáčky vždy lepší, než prso. Celý postup vypadá, jako krutí guláš na kari se smetanou. Jak přesně tento recept vypad

projít na článek

Přezimování muškátů podle našich babiček

Když nastanou první mrazy, mnoho muškátů skončí po své kvetoucí velejízdě na kompostu. Muškáty ale lze bez větší námahy uchovat i přes zimu podle postupu našich babiček.Většina divokých druhů pelargonia (neboli muškát, jak se ji lidově říká) je doma v tep

projít na článek

Zavařování strouhaných jablek v troubě

Jak zavařit strouhaná jablka v troubě? Zavařování každý známe. Velký hrnec plný vody a v něm naskládané zavařovací sklenice. Ale co když tak velký hrnec nemáte. Pak je na řadě zavařování v troubě. Nejlepší jablka na zavaření v troubě jsou ta křupavá, ne m

projít na článek

Jablečná povidla od babičky pečená v troubě

Povidla jsou potravina kašovité konzistence. Vyrábí se ze sladkého ovoce, nejčastěji ze švestek, jablek či hrušek. Na rozdíl od marmelád a džemů se povidla tradičně vyráběla bez přídavku cukru vařením ovoce až do zahuštění nebo vypékáním na pekáči. Původn

projít na článek

Jak si upéct hrnkový koláč s jablky a pudinkem bez toho, aniž byste udělali zásadní chybu, která vám zkazí celé snažení?

Pokud jde o dokonalý jablečný koláč, musíte si položit 2 otázky. Jaký druh jablek je nejlepší na jablečný koláč a jak získat úžasný a křehký koláčový korpus.Při přípravě jablečného koláče si můžete vybrat z tolika odrůd jablek. V našem článku uvádíme jeji

projít na článek

Při zavařování hrušek dělá spousta Čechů jednu zásadní chybu a přicházejí tak o lahodnou chuť svého ovoce

Máte na zahradě ovocné stromy a nechybí mezi nimi hrušeň? Nebo máte hodné sousedy, kteří se o úrodu rádi podělí? Pak určitě každý podzim přemýšlíte, co s hruškami udělat. Určitě jste již slyšeli o zavařování hrušek či hruškových povidel, ale jak na to? Zk

projít na článek

Eustoma, krásná jícnovka, o které si mnoho Čechů myslí, že je jedovatá a vůbec netuší jednu zásadní věc!

Eustoma díky svým krásným květům je oblíbenou rostlinou letních záhonů a okrasných květináčů. Její řecké jméno eustoma znamená: eu znamená krásná a stoma znamená ústa. Rostliny obsypané těmito krásnými květy podobným růžím se budou skvostně vyjímat i ve v

projít na článek