Žitný chléb Ministr zemědělství uděluje značku Regionální potravina

Ministr zemědělství uděluje značku Regionální potravina výrobku Žitný chléb 600g za vítězství v soutěží Středočeského kraje o značku Regionální potravina v kategorii Pekařské výrobky včetně těstovin. Producent: Cvrčovická pekárna, s.r.o. Producent je oprávněn používat značku Regionální potravina na výrobku v souladu s platnou metodikou po dobu 4 let od data podpisu ministra zemědělství. Více informací: www.regionalnipotravina.cz VÍTĚZNÁ KATEGORIE: Pekařské výrobky VÝROBCE: CVRČOVICKÁ PEKÁRNA, s.r.o. REGION: Středočeský kraj ROK VYHLÁŠENÍ: 2020 Žitný chléb je vyrobený podle tradiční receptury a technologie výroby s velkým podílem ruční práce. Jeho garantovaná trvanlivost jsou 3 dny a skládá se ze 44 % žitné mouky a 4,9 % pšeničné mouky. Téměř všechny suroviny mají původ v ČR. CVRČOVICKÁ PEKÁRNA, s.r.o. Převážně rodinný podnik vlastní rodina Sukova ze Cvrčovic. V současné době pekárna produkuje  nejen chléb, ale i další skupiny výrobků, jako je běžné i vícezrnné pečivo a jemné pečivo. Stěžejním produktem však stále zůstává chléb, který se rozváží do oblasti Kladenska,

projít na článek

Žitný chléb

Pokud máte tu možnost, konzumujte raději chléb z celého žitného zrna a kváskový (místo chleba, kde bylo použito droždí). Kvásek je na rozdíl od droždí přirozenou substancí, která v důsledku svého působení posiluje imunitu. Žitný chléb nadto vydrží delší d

projít na článek

Ministr zemědělství: S komisařem Wojciechowským řeším dovozy obilí z Ukrajiny, jednostranné zákazy situaci nevyřeší

17.4.2023 Tisková zpráva – Jednostranné zákazy dovozu ukrajinského obilí, které zavedlo Polsko, Maďarsko a nejnověji Slovensko, jsou v rozporu s podmínkami jednotného trhu Evropské unie i Světové obchodní organizace. Česká republika s jejich zavedením nep

projít na článek

Recept na chleba

Chléb je potravina, která je součástí každodenního jídelníčku téměř v každé rodině, ať už k snídani, svačině, či k večeři. Někdo dá přednost chlebu žitnému, někdo pšeničnému, jiný sedláckému či bramborovému. Každý si libujeme v něčem jiném. Stejně tak jak

projít na článek

Domácí chleba z kvásku

Domácí chléb může být chutný a zdravý. Chce to ovšem vědět, jak na to. Není chléb jako chléb…Léta jsem pekla kvasnicový chléb v domácí pekárně. Teď v ní peču kváskový a ke kvasnicovému už se nehodlám vracet. Existují i speciální pekárny na kváskový, a

projít na článek

Domácí kváskový chléb

Detailní postup jak upéct domácí kváskový chléb rozšířený o praktické rady přímo od zkušeného pekaře. Pokud se má chléb opravdu povést, je potřeba i jistá zručnost, proto věříme, že vám naše rady v pečení dobře poslouží. Suroviny: 150 g žitné mouky na kvá

projít na článek