Zapečené lilky s rajčaty a sýrem oběd nebo večeře?

Nevíte co uvařit k obědu nebo k večeři a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Krok za krokem vám představíme jednoduchý skvělý recept na zapečené lilky s rajčaty a sýrem. Příprava jídla vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd nebo večeře. Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka. Zdroj: Jednoduché a vynikajúce Zapečené lilky s rajčaty a sýrem Co budeme potřebovat: 1 lilek Zálivka směs: 1 lžíce utřeného česneku (4 stroužky) 1/2 lžičky soli 1/4 lžičky černého pepře 1 lžíce sladká červená mletá paprika 1 lžíce sušených petrželových vloček 1/2 lžičky tymiánu 1/2 šálku olivového oleje (100 ml) Ostatní: 100 g sýra čedar nebo gouda 100 g sýra mozzarella Jak budeme postupovat: 1. Nakrájejte lilek na silnější kolečka, připravte si misku, do které vložíte utřený česnek, osolte, opepřete černým pepřem, posypejte červenou mletou paprikou, sušenými petrželovými vločkami, sušeným tymiánem, zalijte olivovým olejem a promíchejte vařečkou. Zdroj: Jednoduché a vynikajúce 2. Do koleček lilku udělejte mřížku a položte je na plech s pečicím papírem. Zdroj: Jednoduché a vynikajúce 3. Na kolečka naneste zálivku, kterou jste si připravili. Zdroj: Jednoduché a vynikajúce 4. Pečte je 15 minut v předehřáté troubě pri 180 °C podle potřeby. 5. Mezitím nakrájejte rajčata na kolečka a položte je na upečené lilky. Posypte strouhaným sýrem čedar nebo gouda a posypejte dalším strouhaným sýrem mozzarella. Zdroj: Jednoduché a vynikajúce 6. Pečte dalších 15-20 minut při 180 °C do křupava a dozlatova. A hlavně dokud se sýry nerozpustí. 7. Po upečení je přendejte na talíř a s úsměvem a skvělou chutí podávejte. Zdroj: Jednoduché a vynikajúce 8. Dobrou chuť! VIDEO NÁVOD: Článek Zapečené lilky s rajčaty a sýrem oběd nebo večeře? se nejdříve objevil na Prima Inspirace.

projít na článek

Zapečený květák se sýrem a mletým masem večeře hotová!

Sháníte skvělý recept na jídlo, kterým o víkendu pohostíte rodinu? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na zapečený květák se sýrem a mletým masem. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuch

projít na článek

Oběd nebo večeře za minutu

Obohacujeme náš sortiment o chlazená jídla z Vltavotýnských lahůdek. K dostání ve vaší Trefě.

projít na článek

Pečené batáty se sýrem smodrou plísní

Batáty jsem se naučila v kuchyni používat až s příchodem nejstaršího syna. Jejich sladká chuť je u dětí velmi oblíbená a je možné je použít už do prvních příkrmů miminek. Postupně jsem objevila jejich kouzlo i pro nás dospělé a vznikly recepty jako batáto

projít na článek

Zapečené papriky

Plněná zelenina je velmi vděčné jídlo a po receptu na plněné cukety se dostaly na řadu zapečené papriky. Je to jeden ze způsobu, jak do dětí dostat o něco víc zeleniny u nás papriky prostě jedou. Při přípravě můžete použít i sladší červené papriky popř.

projít na článek

STŘEDOMOŘÍ V CEDRUS RESTAURACI

Středomořský víkend na terase Cedrus restaurace od pátku 3. 7. od 17.00 do pondělí 6. 7. do 18.00 Už potřetí v tomto roce se uskuteční další z nepravidelných gastronomických večerů s pokrmy a víny, které mají svůj původ za hranicemi Čech a Moravy. Inspira

projít na článek