Vědci řeší záhadný původ Evropanů. Lovce před 15000 lety nahradila rasa neznámého původu

Pozor - slovo Jamanjci!!! Vědci řeší záhadný původ Evropanů. V pohoří Kavkaz objevili novou linii evropského původu. Údajně měla před 15000 lety nahradit lovce. 

projít na článek

Záhadný jazyk šedých obrů

Vědci se pomocí umělé inteligence snaží rozluštit „řeč“ vorvaňů – a pak možná i dalších zvířecích druhů

projít na článek

Tento záhadný želený předmět našli vědci mezi kostmi dinosaurů. Napadne vás, o co se jedná?

Kovový klín Aiud je jedním z nejzáhadnějších předmětů naší doby. Objeven byl v roce 1973 v Rumunsku. Tento podivný předmět našli vědci mezi kostmi dinosaurů. Napadne vás, co přesně je zač?

projít na článek

Vědci našli 230 let starý záhadný vzkaz a nedokázali s ním hnout. Rozluštil ho až karikaturista

Nedaleko Pointe du Corbeau, na francouzském poloostrově Plougastel-Daoulas se nachází tmavý balvan. Je viditelný pouze za odlivu a cesta k němu není zrovna pohodlná. I přesto již několik desítek let láká badatele z různých koutů světa. Je na něm totiž zpr

projít na článek

Horníci vykopali z 500 milionů let staré skály tento záhadný předmět. Vůbec neví, o co se jedná

Na světě jistě existuje celá řada předmětů, které neodpovídají žádné geologické nebo historické časové ose. Jednou z nich je i nádoba z Dorchesteru. Záhadný předmět vykopaný z 500 milionů let staré skály. Vůbec není jasné, co to je. 

projít na článek

Sova pálená

Sova pálená (Tyto alba) je rozšířena po celém světě. Její zobrazení se nachází na rodových erbech nebo ve znacích měst. Jde o tichého nočního lovce s dokonale vyvinutým sluchem, který umožňuje lapit kořist i v naprosté tmě. Jak poznáte sovu pálenou? Je to

projít na článek