Pokrm je sice bez masa, ale je sytý a omáčka z parmazánu mu dodává výraznou chuť i vůni.
Hlavní rozdíl je v tom, že milánské špagety pochází z Itálie a boloňské špagety vznikly v zahraničí. Milánské špagety jsou polité rajčatovou omáčkou. Boloňské špagety tvoří masová omáčka, která může nebo nemusí obsahovat rajčata. Tato omáčka je hustší a v
projít na článekMilánské špagety se tradičně připravují s rajčatovou omáčkou a mletým (většinou) kuřecím masem. Vývojem tyto špagety zaznamenaly určité změny, takže existuje více receptů s různými ingrediencemi.
projít na článekŠpagety carbonara neboli špagety po uhlířsku, se slaninou guanciale, panchettou, parmazánem a žloutky.
projít na článek400 g špaget 3 řapíky celeru 1/2 póru 3 cibule 150 g kukuřice 150 g hrášku 1 malý rajčatový protlak olej 2 bobkové listy 400 g rajčat 3 stroužky česneku oregáno špetka cukru sůl Špagety uvaríme.Na oleji orestujeme…
projít na článekSměs na špagety (2 porce) Popis: Čerstvě umletá vepřová plec, dušená na základu z cibule, papriky a rajčat, dochucená rajčatovým protlakem a oreganem. Složení: vepřová plec (31 %), hovězí vývar (voda, hovězí maso a kosti), cibule, rýžová
projít na článek