Předvánoční čas na pečené kaštany

Předvánoční čas a pečené kaštany patří neodmyslitelně k sobě. Pečené kaštany jsou typickou nabídkou zimních velkoměst a zvyk nakupovat je do papírového kornoutu u pouličních stánků se začíná opět rozšiřovat také u nás. Křehké plody s oříškovou příchutí mají ale velmi široké využití v teplé kuchyni, a to naslano i nasladko.

projít na článek

Pečené vepřové koleno

Pečené vepřové koleno se v tradičních českých kuchařkách vydávaných v cizích jazycích uvádí jako jedno z našich národních jídel. Na pečené vepřové koleno jezdí do Čech turisté z celého světa a v celých smečkách si ho dávají v restauracích a pivnicích. Tak

projít na článek

Předvánoční přípravy  2.B

Předvánoční přípravy jsou i u nás v plném proudu. Ozdobili jsme stromeček, navštívil nás Mikuláš, napekli jsme perníčky a pod vedením jedné z maminek, pí. Bardoňové, také vánoční cukroví. Článek Předvánoční přípravy  2.B se nejdříve objevil na Speciální š

projít na článek

Granola pečené musli

Jaký je rozdíl mezi granolou a müsli? Zatímco müsli je jen směs vloček, oříšek, semínek... Příspěvek Granola pečené musli pochází z Videorecepty

projít na článek

Recepty na pečené kuře

Pečené kuře je klasický pokrm, který můžeme servírovat ve všední den i ve svátek. Nespornou výhodou je hlavně jeho příprava. Často stačí kuře naložit do marinády, správně okořenit nebo zvolit správnou nádivku. Aby nám nezevšednělo, lze ho doplňovat nejrůz

projít na článek

Recepty na kotlety

Pečeně neboli kotleta je jedním z nejhodnotnějších mas z prasete. Je skvělá na minutky a smažení, dušení, pečení i uzení. Vynikající je i na grilu, na otevřeném ohni. U pečeně (pod páteří) najdeme panenskou svíčkovou. Maso se může připravovat s kostí nebo

projít na článek