Přečtěte si

Pokud pracujete s mladšími dětmi a vedete je k poznávání přírody v duchu stvoření, stojí za to vzít do ruky knihu Kateřiny Jančaříkové Ekolístky. Jsou to metodické listy Svatojánské koleje, které formou 26 novodobých podobenství pomáhají rodičům a učitelům přiblížit dětem znalosti přírodních zákonitostí a jevů i život zvířat a rostlin. Pokud si necháte na jednu lekci 14 dní, tak máte na celý jeden rok připravený netradiční vzdělávací program, díky kterému můžete s dětmi navštívit například křečky, komáry, mlže, sovu rybí a nebo třeba vodu a nebo národy Karelů a Sanů. Děti si tak kromě získávání informací budují svůj vztah k životnímu prostředí a učí se jej rozvíjet a chránit. Zároveň také získávají povědomí o kladných povahových rysech, jako je čestnost, spravedlnost nebo vděčnost. Mottem Ekolístků je vyzvání z biblické knih Přísloví 6,6: „Jdi k mravenci… a uč se od něho.“ Každý z ekolístků je doplněný náměty pro práci s dětmi: četbou, pokusy, náměty pro uvažování nebo tvoření. Napište nám: Které knihy vás inspirují k poznávání přírody s dětmi? Foto Pixabay Článek Přečtěte si se nejdříve objevil na Ester z.s..

projít na článek

Proč šampionka Eva Starcková miluje značku Mercedes?

Přečtěte si rozhovor s Evou Starckovou - vítězkou International Women Weightlifting Grand Prix 2022

projít na článek

Lednový Bulletin 2023

Přečtěte si o našich aktuálních nabídkách vzdělávání, o ISO 41000 a týmu, který ho tvoří. Připojeno je i pár zajímavostí ze zahraničí. Otevřete si tento link. The post Lednový Bulletin 2023 appeared first on FM Institute.

projít na článek

Různé formy váčku

Existují různé formy váčků. Váčky se objevují nejčastěji na zubech, ale mohou se objevit i u konečníku. Pokud si nevíte rady, co s takovým problémem, přečtěte si náš článek, kde je vše popsáno a následně i ukázáno prostřednictvím fotografií.

projít na článek

Jak vypnout Centrum akcí Windows 10

Přečtěte si návod, jak odstranit centrum akcí z hlavního panelu, pokud vám vadí informace o tom, co se v systému děje, ale nepotřebujete to vědět. Jak vypnout Centrum akcí Windows 10 Klikněte na Start

projít na článek

Potvrzení registrace k odběru novinek

Děkuji Vám za registraci k odběru marketingových novinek a potvrzuji, že jsem právě Vaši adresu zařadila do své databáze. Novinky posílám asi jednou měsíčně, pokud nechcete čekat na e-mail, si přečtěte nejnovější články na blogu. Příspěvek Potvrzení regis

projít na článek