Jedna z nejoblíbenějších svačin mých dětských let si více než zaslouží svou bezlepkovou a nízkosacharidovou verzi pro všechny, kteří se vyhýbají mouce, ale zároveň si chtějí připomenout dětská léta. Nebudete věřit, ale bez mouky jsou pizza šneci ještě o chlup lepší než ti moji milovaní ze školní kantýny! Vzpomínáte si ještě na své školní svačiny? A jaká byla ta vaše oblíbená? Pro mne to byl rozhodně pizza šnek z kantýny, párek v rohlíku s kečupem a sýrová houska! Bohužel/bohudík to ale nebylo tak, že bych PRVR (tak jsem se ségrou říkaly párku v rohlíku) nebo pizza šneka měla každý den. Rodiče mi nikdy peníze na svačinu nedávali a připravovali mi poctivě svačinu každý den doma. Raději jsem tedy měla ty od maminky, ta si se svačinou vždy dala práci. Chleba byl úhledně ukrojený, pořádně zabalený a nesměla chybět ředkvička, rajčátko nebo paprika. Vše na krásném, bílém, hedvábném ubrousku. Většinou jsem dostávala různé domácí pomazánky s chlebem nebo rohlíkem. To když mi dělal svačinu tatínek, to vám bylo něco úplně jiného. Tatínek každé ráno pospíchal a tak na úhlednost svačiny nebral ohled. Jeden plátek chleba měl někdy až pět centimetrů, k tomu několika centimetrová vrstva pomazánky a další tlustý krajíc chleba (maminka tomu říkala kedr). Vše zabalené ideálně do papírového ubrousku, který se na pomazánku přilepil a nešel odlepit. Tak nějak jsem rezignovala na to kousíčky ubrousku vyždibovat z pomazánky, a tak jsem svašinu jedla i s ubrouskem. Kdežto spaní u babičky, to mělo své kouzlo. Babička s dědečkem mi svačinu nepřipravovali, věděli totiž, jak moc mám ráda různé dobroty z kantýny. A protože to bylo jen jednou týdně, vždy mi na cestu do školy dali dvacičku. Ta mi totiž vystačila buď na PRVR a dvě sýrové housky nebo na dva pizza šneky (nebo na PRVR a pizza šneka:)). Byly to pro mě takové malé Vánoce. Ostatní děti totiž dostávaly většinou peníze, aby si svačinu koupily samy. Já se cítila blbě, protože jsem si trapně svačinu nosila z domova, takže jít si koupit svačinu do kantýny a ještě k tomu pizza šneka, byla prostě velká událost. I když co si budeme povídat, dnes v době lockdownu je pro mě událost, když jdu třeba do banky nebo do zahradnictví. Ale zpátky ke šnekům! Ty školní byly samozřejmě z bílé mouky, s rajčatovým pyré, na kostičky nakrájenou šunkou a cibulí. A mohla jsem se po nich utlouct! Před nedávnem mě napadlo ze zvědavosti zadat do hledáčku v aplikaci rohlíku pizza šnek. A světe div se, on tam opravdu byl! Z většiny to ale bylo těsto a náplň ani na obrázku nevypadala moc lákavě. Se šnekem z kantýny se tenhle vůbec nemohl srovnávat. Navíc mouku nejím. Ne že bych kvůli šnekovi neudělala výjimku, ale vím, že by mé trávení a má pleť skuhrali. I když jsem zkoušela zařazovat lepek, je mi prostě lépe bez něj. Proto mě napadlo zkusit pizza šneky udělat bez mouky, trošku na styl fathead pizzy, ale nadýchané! Nejdříve jsem udělala pidi pizza šneky, spíše takové šnečky, ale i z těch jsem měla obrovskou radost. Náplně se ale do nich moc nevešlo a tak jsem netroškařila a v další várce udělala udělala pořádné naducané šneky a ono se to povedlo! Trvalo mi jen šest pokusů na to, abych se mohla o recept podělit i s vámi. Pokaždé jsem totiž udělala jen jednu várku, která zmizela ještě dřív, než byste řekli šnek! Na pošesté jsem ale prozíravě udělala rovnou trojitou porci a myslím, že se mi konečně podaří ochutnat šneka i uleželého druhý den. Připravovat šneky je zábava a při tvorbě náplně se fantazii meze nekladou. Tak si to pečení pořádně užijte a dejte vědět, jestli jsou lepší než ty z vaší školní kantýny! Ingredience Na 7 větších (či 10 menších) šneků Těsto: 240 g 30% polotvrdého sýra (eidam) 1 stroužek česneku 1 lžíce Lučiny 1 lžička oregána 85 g mandlové mouky 1 lžička prášku na pečení bez fosfátů Náplň podle chuti, zde pro inspiraci to, co mám ve šnecích ráda já 300 g rajčatového pyré 5-6 plátku prosciutta půlka menší červené cibule oregáno olivová tapenáda 2-3 menší žampiony parmazán na posypání Postup Rajčatové pyré vložíme do hrnce a na mírném plameni necháme za občasného míchání probublávat, dokud se nám pyré nezredukuje (cca 10-15 minut). Strouhaný sýr vložíme do (jiného) menšího hrnce, přidáme oregano, česnek a lučinu a promícháme. Vzniklou směs za občasného míchání na mírném plameni společně prohříváme. Mandlovou mouku smícháme s práškem na pečení. Jakmile se sýr roztaví, odstavíme hrnec z plamene, přidáme mandlovou mouku a směs důkladně propracujeme, dokud nám nevznikne těsto. Hotové těsto zpracujeme do válečku, ten poté vložíme mezi dva pláty papíru na pečení a pomocí válečku rozválíme do obdélníku. Těsto by mělo být cca 4 mm tenké. Mezitím předehřejeme troubu na 180°C. Plát těsta potřeme rajčatovým pyré a to až do stran (nikoli však do horních okrajů, které se budou překrývat). Poté posypeme sýrem, poklademe prosciuttem, přidáme na malé kostičky nakrájenou cibuli a houby, olivy, posypeme oreganem a pomalu rolujeme od spodního k hornímu okraji do ruličky. Tu poté nožem nakrájíme na jednotlivé šneky cca 5 cm pokud chcete šneky větší, 3 cm pokud menší. Hotové šneky poté vyskládáme na plech nebo do formy na pečení, vložíme do trouby a pečeme 25-30 minut, dokud těsto nezezlátne. Hotové šneky je možné jíst buď teplé nebo i studené. Já osobně je mám nejraději den uleželé, ale málo kdy se mi podaří je uchovat do druhého dne v lednici, většinou se totiž sní ještě teplé Moje tipy: Klíčem k úspěchu je nacpat co nejvíce dobrot do šneka ale zároveň ne tolik, aby těsto nešlo srolovat. Doporučuji nechat opravdu zredukovat rajčatové pyré do husté omáčky, která má daleko výraznější chuť a do těsta se nevsákne. Pokud jste milovníci česneku a čím více je pro vás lépe, nastrouhejte česnek i do rajčatového pyré. Pak je to teprve jízda! Náplň můžete měnit podle vašich chutí, pokud nejíte maso, můžete přidat více hub, cibuli a třeba také na kostičky nakrájenou papriku, či nakládané artyčoky. Vaše The post Pizza šneci appeared first on Cukrfree.cz.
Pizza Art (Adalbertinum, vedle hotelu Grand) ČS armády 295, 500 03 Hradec Králové
ŠTĚDRÝ DEN *Vánoční šneci s rozpečeným toastem *Krémová rybí polévka s máslovými krutony *Kapří hranolky v kukuřičné strouhance s bylinkovou majonézou *Smažená vinná klobása s vánočním bramborovým salátem *Cheesecake Vanilkový rohlíček BOŽÍ HOD VÁNOČNÍ A
Pizzerie Vacenovice dělá tu nejlepší pizzu, takže jsme rádi navrhli a vytiskli nové nápojové lístky s horkými nápoji: grafický návrh a tisk s laminací nápojového lístku na horké nápoje grafický návrh a tisk dárkových poukazů v hodnotě 100 a 200 Kč [See
projít na článek*Vánoční šneci s rozpečeným toastem *Kapří hranolky v kukuřičné strouhance s bylinkovou majonézou *Filírovaná kachní prsíčka sous vide s tymiánem a pastinákovým pyré *Cheesecake „Vanilkový rohlíček“ tento dezert si nenechte ujít
Z důvodu abnormálního zdražení pohonných hmot, jsme byli nuceni zpoplatnit rozvoz pizzy! Rozvoz pizzy po Vlašimi je za 20 Kč. Přijďte do Pizzeria RAMA ochutnat nové pizzy!Rozvoz Pizzy 20 Kč. 737 388 811Otevírací doba: Po – So: 10:00 – 20:00 Pátek: 1
projít na článek