Parita na eurodolaru rozhodně nemusí být konečnou

Euro vůči americkému dolaru poprvé od prosince 2002 zamířilo na paritu, tj. na úroveň 1 USD/EUR a společná evropská měna je tak vůči dolaru aktuálně nejslabší za posledních téměř dvacet let.

projít na článek

EURUSD – na obrat trendu je ještě brzy

Vývoj na eurodolaru byl v prvních třech čtvrtletích letošního roku hodně jednostranný. Kontinuální posilování amerického dolaru, přičemž krátkodobé korekce na dočasně silnější eurové úrovně bylo vhodné využít pro nákup americké měny.

projít na článek

Analýza vývoje hlavních měnových párů

EURCZK (USDCZK) - Na kurz koruny má i nadále dominantní vliv Česká národní banka. EURUSD - Parita není konečná, další oslabení eura i nadále pravděpodobnější variantou. PLNCZK - Koruna vůči zlotému – v nejbližších měsících směřujeme ke stabilitě.

projít na článek

Ranní zprávy 10.03.2022

Klíčové události • Válka na Ukrajině: Moskva dala Kyjevu konečnou nabídku pro ukončení krize • ČR: V zahraničním obchodu se zbožím v lednu vývoz vzrostl o 12,9 % r/r, dovoz o 20,9 % r/r a obchodní bilance skončila přebytkem ve výši 6,2 mld. korun.

projít na článek

Koketka Alžběta byla nejkrásnější dcerou Marie Terezie. Pak ji ale tvář zohyzdila strašná nemoc

To, že se narodíte do urozeného rodu, nemusí rozhodně nic znamenat. Hořký osud koketní Alžběty, krásné dcery Marie Terezie, zohyzdila nemoc a skončila v klášteře.

projít na článek

Ranné správy 10.03.2022

Klíčové události • Válka na Ukrajině: Moskva dala Kyjevu konečnou nabídku pro ukončení krize. • ČR: V zahraničním obchodu se zbožím v lednu vývoz vzrostl o 12,9 % r/r, dovoz o 20,9 % r/r a obchodní bilance skončila přebytkem ve výši 6,2 mld. korun. • Maď

projít na článek